Flux-stiri

Companiile crypto anunţă concedieri masive în crypto winter

  • Coinbase dă afară 1.100 de angajati, 18% din total. BlockFi, Crypto.com și Gemini sunt printre companiile care concediaza sute de oameni.
  • Coinbase este doar cel mai recent exemplu dintr-o listă mai lungă de companii crypto care concediază zeci sau sute de oameni acum că piaţa este în scădere.
  • Platforma BlockFi a anunţat că va renunţa la 20% dintre angajaţi, în timp ce platforma Crypto.com va concedia 400 de oameni.

Companiile crypto anunţă concedieri masive în crypto winter: Coinbase dă afară 1.100 de angajaţi, 18% din total. BlockFi, Crypto.com şi Gemini sunt printre companiile care concediază sute de oameni.

Compania Coinbase Global, care operează una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare pentru criptomonede din lume, va concedia aproximativ 1.100 de angajaţi, ca parte a unui plan de reducere a costurilor anunţat săptămâna aceasta, potrivit CoinDesk, scrie Ziarul Financiar.

Coinbase, companie listată la bursa din New York, a anunţat iniţial în luna mai că va încetini ritmul angajărilor, iar ulterior a semnalat că nu va mai angaja deloc.

Planul anunţat astăzi reprezintă o reducere cu 18% a forţei de muncă, ceea ce înseamnă că vor mai rămâne sub 5.000 de angajaţi în firmă până la sfârşitul trimestrului. Coinbase estimează că va cheltui peste 40 de milioane de euro drept cheltuieli de restructurare.

„Se pare că intrăm într-o recesiune după mai bine de 10 ani de boom economic, a transmis Brian Armstrong, CEO-ul Coinbase, într-un mesaj adresat angajaţilor, în care acesta discută despre o aşa-numită „crypto winter”.

CEO-ul recunoaşte că firma a crescut prea rapid în contextul unu val de creştere a pieţei crypto, în contextul în care avea doar 1.250 de angajaţi la începutul anului 2021.

Acţiunile Coinbase au scăzut cu aproape 80% în 2022, în contextul în care scăderea preţurilor activelor digitale a afectat semnificativ volumele de tranzacţionare ale platformei.

Coinbase este doar cel mai recent exemplu dintr-o listă mai lungă de companii crypto care concediază zeci sau sute de oameni acum că piaţa este în scădere.

Spre exemplu, platforma BlockFi a anunţat că va renunţa la 20% dintre angajaţi, în timp ce platforma Crypto.com va concedia 400 de oameni. Înainte de acestea două, gemenii Winklevoss au anunţat că vor concedia 10% din forţa de muncă a companiei Gemini, în timp ce platforma de exchange Rain din Orientul Mijlociu va da afară câteva zeci de persoane.

The post Companiile crypto anunţă concedieri masive în crypto winter appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code