Flux-stiri

Ucraina susține că Rusia are în vizor o zonă vastă de la Varșovia la Sofia

ZelenskiZelenski

  • Moscova numește războiul din Ucraina o operațiune militară specială împotriva armatei ucrainene și a ceea ce ea descrie ca fiind naționaliști periculoși.
  • Zelenski susține că Rusia nu este interesată doar de orașele ucrainene, cum ar fi Mariupol, Sievierodonețk, Harkov și Kiev.
  • UE a adoptat șase serii de sancțiuni împotriva Rusiei.

Ucraina susține că Rusia are în vizor o zonă vastă de la Varșovia la Sofia. În acest sens, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a îndemnat miercuri Uniunea Europeană să lase țara sa să pornească pe drumul spre aderarea la blocul comunitar, avertizând că ambițiile teritoriale ale Rusiei se întind de la Varșovia la Sofia.

Într-un discurs rostit în fața ambelor camere ale parlamentului ceh prin intermediul unei legături video, Zelenski a cerut, de asemenea, mai multe sancțiuni din partea UE împotriva Rusiei pentru invazia acesteia în Ucraina începută la 24 februarie.

„Rusia nu este interesată doar de (orașele) noastre Mariupol, Sievierodonetsk, Harkov și Kiev. Nu, ambițiile sale sunt îndreptate asupra unei zone vaste, de la Varșovia până la Sofia”, a declarat el, fără a cita dovezi pentru afirmația sa. „La fel ca în trecut, invazia rusă în Ucraina este primul pas de care conducerea rusă are nevoie pentru a deschide calea spre alte țări, spre cucerirea altor popoare”.

UE a adoptat șase runde de sancțiuni împotriva Rusiei, iar Ucraina încearcă să obțină o a șaptea rundă pentru a crește presiunea asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului.

Se așteaptă ca săptămâna aceasta Comisia Europeană să anunțe o decizie cu privire la cererea Ucrainei de obținere a statutului de țară candidată, înainte de summitul UE de săptămâna viitoare. Obținerea statutului de candidat ar fi un pas preliminar într-un proces lung de aderare.

„A acorda Ucrainei statutul de candidat acum înseamnă a dovedi că unificarea europeană este reală și că valorile europene funcționează cu adevărat și nu sunt doar indicate în anumite documente”, a declarat Zelenski.

El a spus că poporul ceh – în urma ocupației germane naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a deceniilor de dominație sovietică de după război – a știut cum se termină compromisul și ce rezultă din concesiile făcute tiraniei.

„Persoana care vrea să pună mâna pe tot nu se va opri niciodată să ia doar o parte din ceea ce vrea”, a spus Zelenski.

The post Ucraina susține că Rusia are în vizor o zonă vastă de la Varșovia la Sofia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code