Flux-stiri

Sorin Cîmpeanu: Peste 2,6 milioane de elevi se întorc de luni în bănci

Lege promulgată: Elevii vor studia obligatoriu educaţie financiară şi educaţie juridică începând cu anul şcolar viitorLege promulgată: Elevii vor studia obligatoriu educaţie financiară şi educaţie juridică începând cu anul şcolar viitor

  • Peste 2,6 milioane de elevi şi preşcolari, reprezentând 90 la sută, vor merge, de luni, la şcoală în format fizic, a declarat, vineri seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
  • Ordinul comun care reglementează cum merg elevii la şcoală a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri seara, că de luni, 90% dintre elevii şi preşcolarii din România, vor merge la şcoală în format fizic.

„De luni, în România vor putea merge la şcoală sau la grădiniţă peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii şi preşcolarii din România, de luni, vor putea să meargă la şcoală sau la grădiniţă cu prezenţă fizică. Este vorba de 16.120 de unităţi de învăţământ (şcoli, grădiniţe)”, a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR.

Un număr de 1.792 de unităţi de învăţământ vor fi nevoite să rămână în online deoarece funcţionează în localităţi în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învăţământ, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a făcut apel ca şi în şcolile în care învaţă 10% din copiii României să se poată merge la cursuri cu prezenţă fizică.

Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, care reglementează cum merg elevii la şcoallă, a fost publicat, în Monitorul Oficial, vineri seara.

The post Sorin Cîmpeanu: Peste 2,6 milioane de elevi se întorc de luni în bănci appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code