Flux-stiri

Companiile financiare Mastercard şi Visa suspendă activităţile în Rusia

  • Visa și Mastercard își suspendă activitățile pe teritoriul Rusiei, ca urmare a invaziei militare în Ucraina.
  • Băncile rusești nu vor mai avea acces la rețeaua de tranzacții și niciun card emis în afara Rusiei nu va funcționa la bancomate sau magazine de pe teritoriulrus.
  • SUA, UEă, Grupul G7 şi numeroase ţări au impus sancţiuni masive, în principal, financiare, împotriva Rusiei, din cauza invadării Ucrainei.

Companiile de servicii financiare, Mastercard şi Visa, au anunţat, sâmbătă seară, suspendarea operaţiunilor pe teritoriul Rusiei, ca reacţie la invazia militară în Ucraina, informează BBC News.

Într-un comunicat, grupul multinaţional Mastercard a anunţat că băncile ruse nu vor mai avea acces la reţeaua de tranzacţii şi că niciun card emis în afara Rusiei nu va funcţiona la bancomate sau magazine de pe teritoriul rus.

„Decizia a fost luată din cauza caracterului fără precedent al actualului conflict şi din cauza mediului de afaceri incert”, a transmis compania Mastercard.

La rândul său, compania americană Visa a comunicat că toate tranzacţiile pe teritoriul Rusiei vor fi suspendate în următoarele zile.

„Suntem nevoiţi să recurgem la această acţiune din cauza invaziei ruse neprovocate în Ucraina şi a evenimentelor inacceptabile la care am asistat”, a declarat Al Kelly, directorul general şi vicepreşedintele companiei Visa.

„Regretăm impactul pe care această acţiune îl va avea asupra colegilor noştri valoroşi, asupra clienţilor, partenerilor, firmelor şi deţinătorilor de carduri din Rusia. Acest război şi ameninţarea actuală asupra păcii şi stabilităţii necesită reacţii în conformitate cu valorile noastre”, a argumentat Al Kelly.

Statele Unite, Uniunea Europeană, Grupul G7 şi numeroase ţări au impus sancţiuni masive, în principal, financiare, împotriva Rusiei din cauza invadării Ucrainei.

The post Companiile financiare Mastercard şi Visa suspendă activităţile în Rusia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code