Flux-stiri

Zelenski se vrea evacuat în Polonia în cazul spargerii rezistenței Ucrainei

  • Națiunile occidentale se pregătesc pentru scenariul războiului de gherilă și pentru guvernarea în exil.
  • Departamentul de Stat, Pentagonul și alte agenții se pregătesc să-l evacueze pe președintele Volodimir Zelenski în Polonia.
  • Războiul de gherilă din Ucraina poate continua mult timp, poate mai mult de un an, spun surse ale Washington Post.

Dacă Rusia reușește să spargă rezistența Ucrainei, Departamentul de Stat, Pentagonul și alte agenții se pregătesc să-l evacueze pe președintele Volodimir Zelenski în Polonia, unde guvernul său în exil va conduce un război de gherilă, scrie Washington Post.

Națiunile occidentale se pregătesc pentru scenariul războiului de gherilă și pentru guvernarea în exil.
Ucraina a reușit să reziste armatei ruse mult mai eficient decât se aștepta în Occident, dar războiul a durat doar câteva zile, iar armata rusă este mult mai mare decât cea ucraineană.

Spre deosebire de numeroasele afirmații false ale propagandei ruse, Zelenski rămâne la Kiev. Potrivit Washington Post, citând serviciile de informații ucrainene, gărzile președintelui au un plan de evacuare, dar, până acum, acesta a refuzat să părăsească orașul Kiev.

În același timp, țările europene pregătesc treptat terenul pentru recunoașterea guvernului Zelenski pe post de unic guvern legitim al Ucrainei, chiar dacă acesta încetează să controleze teritoriul țării. Rezoluția de condamnare a agresiunii ruse, adoptată recent de Adunarea Generală a ONU cu o majoritate covârșitoare, va fi unul dintre motivele acestui fapt.

În același timp, sursele ziarului spun cu încredere că războiul de gherilă din Ucraina poate continua mult timp, poate mai mult de un an.

Zelenski a spus că un fragment de rachetă a căzut în fața casei sale. Acesta nu a fost rănit, deoarece, în momentul de față, atât el, cât și familia lui, se află în buncăre. „Mi-a fost dor de mine”, a glumit Zelenski, potrivit purtătorului său de cuvânt, Sergii Nykyforov, care a postat fotografii cu rămăşiţele rachetei, potrivit The Kyiv Independent

Preşedintele şi familia lui se află în buncăre secrete, departe de ochii ruşilor. Şeful statului nu stă în aceeaşi locaţie cu soţia şi cu copiii lor.

The post Zelenski se vrea evacuat în Polonia în cazul spargerii rezistenței Ucrainei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code