- „Una dintre cauze este atitudinea președintelui. Cred că de la președintele Iohannis pleacă foarte multe. (…) Sper ca președintele să realizeze că actuala coaliție este singura posibilă pentru a face câteva reforme”.
- „Discuțiile cu generalul Ciucă au fost pe alocuri suprarealiste. MApN a cerut vaccinarea cu prioritate a familiilor militarilor. (…) Eu am cerut vaccinarea cu prioritate a bătrânilor și bolnavilor”.
- „Premierul și președintele s-au văzut campioni au relaxării. Cei doi s-au simțit extrem de ofensați când am cerut măsuri în afara spitalelor. Viziunea premierului și președintelui ne-a dus unde suntem astăzi’.
- „Să lași în pandemie toată decizia în mâna politicului este profund greșit. Noi înțelegem că trebuie să îți bazezi deciziile pe date. Dânșii cred că partidul este cel care trebuie să decidă”.
- „În a 2-a întâlnire, am simțit că am fost invitați pentru o propoziție din textul președintelui: m-am consultat cu miniștrii. Nu pot fi de acord cu această abordare”.
- „În coaliție, noi nu am căutat un partener de tenis sau de golf. (…) Ori se reface coaliția, ori mergem spre alegeri anticipate. Decizia poporului este cea suverană. (…)Mi-e teamă că alegerile anticipate vor arăta spre Opoziție. (…) Este nevoie de un PNL cât mai curat și mai reformat”.
- „După anunțul președintelui de relaxare totală, vaccinarea s-a prăbușit. Acum cifrele au urcat pentru că oamenilor le este temă. Nu poți să spui ca stat: de oamenii aceștia mă dispensez. (…) Suntem cimitirul Europei, este rușinea rușinilor”.
„Situația reflectă atitudinea președintelui Iohannis. (…) Când spui că un furt nu e în regulă, înseamnă că provoci o criză, deci ești crizator. Fiecare român este important indiferent de opțiunea politică. Spun că „nu sunt importanți” când nu mai vrei să construiești. Neimportanți înseamnă că pur și simplu nu contează. Ghiciți ce înțelepciune stă în spatele acestor cuvinte. Contează doar câștigul propriu de putere”, a declarat Vlad Voiculescu pe Aleph News, referindu-se la comentariile președintelui Klaus Iohannis vizavi de USR PLUS.
„Una dintre cauze este atitudinea președintelui. Cred că de la președintele Iohannis pleacă foarte multe. Atitudinea președintelui a fost reflectată în atitudinea premierului. Au uitat că există o coaliție care trebuie să facă și niște treabă. Fiecare proiect de reformă a plecat de la USR și a fost blocat de PNL sau UDMR. Discuțiile cu generalul Ciucă au fost pe alocuri suprarealiste. Discuțiile cu MApN pe vaccinare au fost lipsite de temei. MApN a cerut vaccinarea cu prioritate a familiilor militarilor. Am avut o discuție lungă în Guvern pe tema asta. Vaccinarea n-a avut nicio legătură cu ministerul Sănătății. Eu am cerut vaccinarea cu prioritate a bătrânilor și bolnavilor. Am cerut publicarea datelor pandemiei iar asta a dus la supărări majore. În față Florin Cîțu nu mi-a reproșat nimic niciodată. Pe față lucrurile păreau într-un fel, altfel apăreau pe surse. Premierul și președintele s-au văzut campioni au relaxării. Cei doi s-au simțit extrem de ofensați când am cerut măsuri în afara spitalelor. Viziunea premierului și președintelui ne-a dus unde suntem astăzi (…) Am fost singurul care am îndrăznit să am puncte de vedere diferite cu cele președintelui. (…) Curajul experților INSP dispare când văd o autoritate. Să lași în pandemie toată decizia în mâna politicului este profund greșit. Noi înțelegem că trebuie să îți bazezi deciziile pe date. Dânșii cred că partidul este cel care trebuie să decidă”, spune Voiculescu.
Acesta a descris și întâlnirile cu șeful statului de la Palatul Cotroceni:
„Am fost de 2 ori pe poziții diferite cu cele ale președintelui Iohannis. Premierul și președintele au dorit să înceapă vaccinarea cu categoriile de speciali. A doua poziție diferită a fost pe începerea școlilor. În a 2-a întâlnire, am simțit că am fost invitați pentru o propoziție din textul președintelui: m-am consultat cu miniștrii. Nu pot fi de acord cu această abordare”.
Vlad Voiculescu a mărturisit că a fost un votant al actualului președinte:
„Președintele nostru reușește să ne surprindă. L-am votat de 2 ori pe Klaus Iohannis. M-am bazat pe președintele României, m-am gândit că vrea să lase lucruri serioase în urmă. M-am gândit că USR PLUS este un partener natural al președintelui. Noi vom colabora cu președintele Iohannis. Una este PSD, alta este mandatul președintelui Iohannis. Există elemente pentru a spera într-o colaborare. Ne-am fi așteptat ca președintele să aibă un plan pentru această țară. Îmi pun și eu aceeași întrebare: ce lasă președintele în urmă. Sper ca președintele să realizeze că actuala coaliție este singura posibilă pentru a face câteva reforme.”
Vicepreședintele USR PLUS susține că doar prin refacerea coaliției se pot face reforme în România:
„În coaliție, noi nu am căutat un partener de tenis sau de golf. Singura coaliție posibilă era cu PNL și UDMR. (…) Am zis că o să înghițim și o să căutăm un compromis. (…) O bună parte din PNL a vrut să distrugă un competitor politic. Noi suntem prinși între responsabilitatea de a face lucruri și abordarea politicianistă. (…) Un manager pus de PNL la un spital din București a furat bani. Primarul Nicușor Dan nu a dat nici până azi atribuții viceprimarului USR PLUS. Angajări în Primăria București se fac cu zecile din PNL. Cred că domnul Ciucu nu apreciază nici furtul, nici minciuna. (…) E o explicație facilă că, domnule, lucrurile s-au tribalizat. Și atunci ce înseamnă, că ești complet iresponsabil față de români distrugând o coaliție pe de o parte și pozând în acest erou al relaxărilor și lăsând zeci de mii de oameni să moară? Justifici asta, cum? Tot prin tribalizare? Să nu spun acum că Florin Cîțu a lăsat zeci de mii de oameni să moară prin măsurile pe care le-a luat și, respectiv, nu le-a luat? N-ar trebui să spunem asta, să corectăm lucrurile? (…) Ori se reface coaliția, ori mergem spre alegeri anticipate. Decizia poporului este cea suverană. (…) Noi susținem un Guvern dacă este o coaliție majoritară. Dacă nu ai susținere în Parlament, lucrurile nu funcționează. Noi nu vom susține un Guvern minoritar. Noi nu am avut nicio ședință de negociere cu Nicolae Ciucă. Echipa de negociere nu s-a întâlnit niciodată cu PNL sau UDMR. PNL a avut multe întâlniri de negociere cu PSD și a încercat refacerea USL”.
În emisiunea OFF/OnTheRecord, Vlad Voiculescu nu a exclus declanșarea alegerilor anticipate: „Mi-e teamă că alegerile anticipate vor arăta spre Opoziție. În PSD lucrurile nu stau diferit față de anii din urmă. Sunt teribil de îngrijorat. Riscul major este încrederea și mai mică a oamenilor în clasa politică și instituții. Votanții USR PLUS văd ce se întâmplă. USR PLUS nu poate conduce un Guvern nici cu 16-20%. Este nevoie de un PNL cât mai curat și mai reformat”.
Despre eșecul campaniei de vaccinare, vicepreședintele USR PLUS, Vlad Voiculescu spune că acesta are mai multe cauze:
„Sunt lucruri care țin de Guvern și care țin de societate. În societate este un analfabetism față de știință. Suntem a 2-a țară din Europa la consumul de antibiotice. (…) Am avut o campanie de vaccinare militarizată și centralizată. Am avut specialii vaccinați în fața bătrânilor și bolnavilor. Mesajele de relaxare au dăunat. În Austria, Germania și Franța s-a implementat certificatul verde în timpul verii. Insistența pe categoriile vulnerabile ar fi făcut diferența. După anunțul președintelui de relaxare totală, vaccinarea s-a prăbușit. Acum cifrele au urcat pentru că oamenilor le este temă. Nu poți să spui ca stat: de oamenii aceștia mă dispensez. Dacă o ținem așa, avem o șansă ca la anul să nu mai fim prima țară din lume la mortalitate. Suntem cimitirul Europei, este rușinea rușinilor. Este prima luptă pe care o ducem în care avem aceleași arme ca toată lumea”.
The post Vlad Voiculescu: „Să nu spun acum că Florin Cîțu a lăsat zeci de mii de oameni să moară? (…) Îmi pun și eu aceeași întrebare: ce lasă președintele Iohannis în urmă?” appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Leontiuc Marius – senior editor