Flux-stiri

Conflictul din Ucraina: Disney, Warner și Sony își opresc lansarea de filme în Rusia

batmanbatman

  • „Warner Bros”, „Disney” și „Sony” au oprit lansarea filmelor în cinematografele din Rusia, după invazia din Ucraina.
  • Anunțurile înseamnă că lansările marilor filme, „The Batman”, „Turning Red” și „Morbius”, nu vor mai avea loc conform programului în această țară.
  • În ultimele zile, corporații globale, inclusiv producători de automobile și giganți din domeniul energiei, au întrerupt legăturile de afaceri cu Rusia.

Companiile „Warner Bros”, „Disney” și „Sony” au oprit lansarea filmelor în cinematografele din Rusia, după invazia din Ucraina. Anunțurile înseamnă că lansările marilor filme „The Batman”, „Turning Red” și „Morbius” nu vor mai avea loc, conform programului, în această țară.

Aceste măsuri survin în contextul în care guvernele din întreaga lume și-au intensificat sancțiunile împotriva Moscovei. În ultimele zile, corporații globale, inclusiv producători de automobile și giganți din domeniul energiei, au întrerupt legăturile de afaceri cu Rusia.

Superproducția Warner Bros „The Batman” urma să fie lansată, vineri, în Rusia.

„Având în vedere criza umanitară din Ucraina, WarnerMedia întrerupe lansarea lungmetrajului său ‘The Batman’ în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt, citat de BBC.

Între timp, Disney a amânat lansarea filmului de animație Pixar, „Turning Red”, în Rusia.

„Având în vedere invazia neprovocată a Ucrainei și criza umanitară tragică, punem în pauză lansarea, în cinematografele rusești, a filmelor”, a precizat Disney într-un comunicat.

Gigantul divertismentului a mai adăugat că va colabora cu organizațiile sale neguvernamentale pentru a oferi „ajutor urgent și alte tipuri de asistență umanitară refugiaților”.

Sony a oprit, de asemenea, lansarea, în această țară, a adaptării sale Marvel, „Morbius”.

„Având în vedere acțiunea militară, în curs de desfășurare, în Ucraina și incertitudinea și criza umanitară care rezultă din aceasta și care se desfășoară în acea regiune, vom întrerupe lansările noastre planificate în cinematografe în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt pentru BBC.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de toți cei care au fost afectați și sperăm că această criză va fi rezolvată rapid”, au adăugat ei.

Între timp, Netflix a declarat că nu se va conforma noilor reguli rusești pentru a transmite, pe platforma sa, canale susținute de stat.

„Având în vedere situația actuală, nu avem planuri de a adăuga aceste canale la serviciul nostru”, a declarat un purtător de cuvânt al Netflix.

Platformele tehnologice Twitter și Facebook au luat, la rândul lor, măsuri pentru a limita prezența, pe platformele lor, a informațiilor difuzate de posturile de știri susținute de statul rus, deoarece acestea au fost acuzate de răspândirea de dezinformări cu privire la invazia rusă în Ucraina.

Meta, care deține Facebook, a declarat că își va restricționa accesul, în Uniunea Europeană, la posturile media deținute de stat, RT și Sputnik.

Și Twitter a declarat că va adăuga avertismente la tweet-urile care împărtășesc link-uri către mass-media rusești afiliate statului. Șeful pentru integritatea site-ului Twitter, Yoel Roth, a declarat că platforma a văzut mai mult de 45.000 de tweet-uri pe zi care partajau link-uri către aceste instituții media.

The post Conflictul din Ucraina: Disney, Warner și Sony își opresc lansarea de filme în Rusia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code