Flux-stiri

Criză istorică în SUA: Pentru prima oară, galonul de combustibil a depăşit 5 dolari

California spune „Adio“ la mașinile pe benzină și diesel: de când va fi interzisă vânzarea lorCalifornia spune „Adio“ la mașinile pe benzină și diesel: de când va fi interzisă vânzarea lor

  • Preţul mediu al benzinei din SUA a depăşit sâmbătă, pentru prima dată, 5 dolari pe galon.
  • Preţul ridicat al benzinei este o bătaie de cap pentru preşedintele Joe Biden şi pentru democraţii din Congres.
  • Cu toate acestea, preţurile carburanţilor au crescut în întreaga lume datorită unei combinaţii de cerere în creştere.

Preţul mediu al benzinei din SUA a depăşit sâmbătă, pentru prima dată, 5 dolari pe galon, potrivit datelor furnizate de AAA, prelungind astfel creşterea bruscă a costurilor carburanţilor, care determină creşterea inflaţiei.

Preţul mediu naţional pentru benzina normală fără plumb a crescut la 5,004 dolari pe galon pe 11 iunie, de la 4,986 dolari cu o zi înainte, au arătat datele AAA, citate de Ziarul Financiar.

Preţul ridicat al benzinei este o bătaie de cap pentru preşedintele Joe Biden şi pentru democraţii din Congres, care se luptă să îşi menţină controlul subţire al Congresului, în contextul în care alegerile de la jumătatea mandatului vor avea loc în noiembrie.

Biden a acţionat pe numeroase pârghii pentru a încerca să scadă preţurile, inclusiv eliberarea unui număr record de barili din rezervele strategice americane, derogări de la regulile de producţie a benzinei de vară şi îndemnul către principalele ţări OPEC de a creşte producţia.

Cu toate acestea, preţurile carburanţilor au crescut în întreaga lume datorită unei combinaţii de cerere în creştere, sancţiuni impuse producătorului de petrol Rusia după invazia sa în Ucraina şi o reducere a capacităţii de rafinare.

The post Criză istorică în SUA: Pentru prima oară, galonul de combustibil a depăşit 5 dolari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code