Flux-stiri

Criză la conducere în Austria: Cancelarul se gândește să-și anunțe demisia

  • Este de așteptat ca sâmbătă seara Cancelarul federal al Austriei, Sebastian Kurz (ÖVP) să tragă concluziile investigațiilor împotriva sa și să își anunțe demisia.
  • Cancelarul Kurz a fost supus unor presiuni tot mai intense din pricina anchetelor derulate de Parchetul pentru Afaceri Economice și Corupție (WKStA).

În declarația de la ora 19.30, el a anunțat desfășurarea ulterioară a acțiunii într-o intervenție în direct. În prealabil, membrii guvernului formațiunii sale se întrunise într-o ședință. Conform datelor de la APA, ministrul de externe Alexander Schallenberg (ÖVP) ar putea prelua temporar funcția de cancelar – sau cel puțin dacă landurile își vor da acordul.

Cancelarul Kurz a fost supus unor presiuni tot mai intense din pricina anchetelor derulate de Parchetul pentru Afaceri Economice și Corupție (WKStA) împotriva sa.

Kurz a fost supus unor presiuni tot mai mari în afacerea publicității, de asemenea din partea propriului său partener de coaliție, Partidul Verde din Austria.

Rectorul Werner Kogler l-a catalogat de curând pe Kurz ca fiind „inapt pentru funcție” oferindu-i un ultimatum: În cazul în care cancelarul nu ia măsurile necesare, este iminent un vot de neîncredere din partea tuturor celorlalte partide, în cadrul unei sesiuni speciale a Consiliului Național de marți.

Șeful ÖVP, suspectat de corupție, dorește să informeze despre acțiunile sale ulterioare în guvernul federal după o ședință a comitetelor de partid.

The post Criză la conducere în Austria: Cancelarul se gândește să-și anunțe demisia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code