Flux-stiri

Cseke Attila: Mâine se va discuta propunerea de carantinare zonală în București și Ilfov

  • Comitetul tehnico-ştiinţific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost şi o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în Bucureşti şi Ilfov.
  • Acesta a fost întrebat despre propuneea premierului interimar cu privire la utilizarea certificatului verde inclusiv la magazine.
  • Pentru o carantină zonală vor fi necesare o serie de măsuri și reglementări.

Ministerul interimar al Sănătăţii Cseke Atila a declarat că vineri, 15 octombrie, se va discuta în comitetul tehnico-ştiinţific propunerea de carantinare a Bucureştiului şi a judeţului Ilfov.

„Va fi o discuţie şi pe partea de specialişti. Comitetul tehnico-ştiinţific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost şi o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în Bucureşti şi Ilfov. Urmează să vedem ce spun specialiştii, în acest grup sunt şi reprezentanţii altor instituţii şi ministere, penru că o carantină zonală nu este o măsura care numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat Cseke Attila, la Digi24.

Acesta a fost întrebat despre propunerea premierului interimar cu privire la utilizarea certificatului verde inclusiv la magazine.

„Va fi şi această discuţie legată de certificat pentru că nu este corect să spui oamenilor care s-au vaccinat că tu nu mai poţi să ieşi pe stradă sau nu poţi să te duci la un anumit tip de manifestare”, a mai spus ministrul Sănăţii.

„Aş merge pe ideea de a folosi certificatul verde şi în magazine”, a afirmat joi premierul interimar Florin Cîţu. Acesta a precizat că decizia ar putea fi luată de Parlament, un proiect fiind în procedură parlamentară.

„În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulaţie. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă”, a afirmat Cîţu după şedinţa de joi a Guvernului.

El a spus că nu ar fi o restricţionare.

„Asta nu este restricţionare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă eşti testat… Deci sunt trei variante. Aş merge pe ideea de a folosi certificatul verde şi în magazine”, a adaugat premierul.

The post Cseke Attila: Mâine se va discuta propunerea de carantinare zonală în București și Ilfov appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code