Flux-stiri

Cum decurg negocierile dintre Rusia și Ucraina și ce impact au sancțiunile impuse de țările occidentale

  • Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei face parte din discuţiile de pace cu Ucraina, dar negociatorul ucrainean Mikhailo Podoliak a negat acest lucru, transmite Reuters.
  • Însă negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a afirmat că Lavrov nu a participat la nicio rundă de negocieri şi că Ucraina nu are nevoie de lecţii de „denazificare” sau de utilizare a limbii ruse de la cei care au atacat şi ocupat oraşele ucrainene.
  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat de la începutul invaziei, la 24 februarie, că sancţiunile occidentale împotriva Rusiei trebuie să fie consolidate şi nu pot face parte din negocieri.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei face parte din discuţiile de pace cu Ucraina, dar negociatorul ucrainean Mikhailo Podoliak a negat acest lucru, transmite Reuters.

În prezent, delegaţiile rusă şi ucraineană discută de fapt zilnic prin videoconferinţă un proiect al unui posibil tratat„, a declarat Lavrov pentru agenţia oficială de ştiri chineză Xinhua.

Ordinea de zi a discuţiilor … include, printre altele, chestiunile legate de denazificare, recunoaşterea noilor realităţi geopolitice, ridicarea sancţiunilor, statutul limbii ruse”, a spus Lavrov, fără a da detalii.

Însă negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a afirmat că Lavrov nu a participat la nicio rundă de negocieri şi că Ucraina nu are nevoie de lecţii de „denazificare” sau de utilizare a limbii ruse de la cei care au atacat şi ocupat oraşele ucrainene.

Acesta a declarat că „problema sancţiunilor internaţionale împotriva Federaţiei Ruse nu este discutată deloc” în cadrul negocierilor dintre Rusia şi Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat de la începutul invaziei, la 24 februarie, că sancţiunile occidentale împotriva Rusiei trebuie să fie consolidate şi nu pot face parte din negocieri.

The post Cum decurg negocierile dintre Rusia și Ucraina și ce impact au sancțiunile impuse de țările occidentale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code