Flux-stiri

Pe lângă grătare și mici, anul acest 1 Mai va avea și o simbolistică religioasă

  • Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au hotărât ca această zi să fie liberă.
  • Românii sărbătoresc ziua liberă la iarbă verde cu grătare și mici. Totodată, litoralul este plin întotdeauna în weekendul de 1 Mai.
  • Calendarul ortodox consemnează că anual, în cea dintâi duminică de după Paşte se sărbătoreşte Duminica Tomii, o zi dedicată Sfântului Apostol Toma, cel care s-a îndoit de Învierea Domnului.

Ziua Internațională a Muncii, sărbătorită pe 1 Mai, cade anul acesta în prima duminică după Paște. Astfel, ziua capată o nouă simbolistică în 2022 pentru creștini ortodocși.

Ziua Muncii a fost decretată de Congresul Internaționalei Socialiste în anul 1889, în memoria victimelor grevei generale din Chicago.

Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au hotărât ca această zi să fie liberă.

Românii sărbătoresc ziua liberă la iarbă verde cu grătare și mici. Totodată, litoralul este plin întotdeauna în weekendul de 1 Mai.

Anul acesta, pe lângă manifestările clasice, Ziua Muncii capătă și o simbolistică religioasă.

Calendarul ortodox consemnează că anual, în cea dintâi duminică de după Paşte se sărbătoreşte Duminica Tomii, o zi dedicată Sfântului Apostol Toma, cel care s-a îndoit de Învierea Domnului.

Vechile poveşti creştine spun că Iisus s-a arătat apostolilor pentru prima oară în prima zi a Săptămânii Luminate, zicându-le simplu „Pace vouă”. Apoi, a instituit sfânta taină a Spovedaniei, binecuvântându-i spre iertarea păcatelor şi spunându-le „Luați Duh Sfânt, cărora veți ierta păcatele le vor fi iertate și în cer și cărora le veți ține, ținute vor fi”.

De la această întâlnire a lipsit Toma. După ce apostolii i-au spus cele întâmplate şi i-au povestit despre Înviere, acesta a manifestat o atitudine de îndoială, spunându-le acestora că nu va crede că Hristos a înviat până când nu va pune degetul pe rănile sale.

The post Pe lângă grătare și mici, anul acest 1 Mai va avea și o simbolistică religioasă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code