Un oncolog turc a explicat la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” de ce ne îmbolnăvim de fapt de cancer. Mare atenţie! Zahărul, un factor important. Medicul a explicat clar care sunt alimentele care duc la cancer și care ar trebui evitate cât de mult putem.
”Cancerul este cauzat în proporție de 90% de factorii de mediu. Restul de 10% sunt factorii genetici.. Dintre factorii de mediu, pe primul loc este fumatul, apoi condițiile de viață, obezitatea și produsele aditivate.
Dacă renunțăm la fumat, dacă avem grijă de mâncăm și dacă nu trăim în orașe poluate avem mari șanse să nu ne îmbolnăvim de cancer niciodată.
Chiar dacă nu avem un procent clar stabilit, considerăm că produsele alimentare reprezintă o cauză de 30%. În ceea ce privește produsele alimentare, putem spune că printre aditivi se numără nitrații care prelungesc viața produselor. În corp există nitrați, așa cum am spus, și nitriți. Nitrații se transformă în nitriți, devenind cancerogeni.
Alimentele cu termen lung de valabilitate, cancerigene
În special produsele cu termen lung de valabilitate și produsele rafinate reprezintă factori cancerogeni cu risc ridicat. În produsele alimentare există mulți aditivi. Dacă vă uitați pe cutia produselor o să vedeți că printre ingrediente, sunt scrise, cu litere mici, aditivi de tipul “E22 – E122”. Toate acestea prelungesc viața alimentelor însă au efecte secundare care provoacă cancerul.
Dulciurile provoacă obezitate și astfel duc și la cancer. În special duc la cancer de colon, cancer la sân, dar de fapt toate cancerele asociate cu obezitatea au drept cauză, mai mult sau mai puțin, aceste substanțe. Consumul de produse rafinate e foarte comun în zilele noastre. Și asta poate duce la cancer. Trebuie evitate toate dulciurile.
Investigațiile medicale sunt foarte importante. Salvează viața. Investigațiile pentru cancerul la sân trebuie să înceapă după 40 de ani iar pentru cancerul de colon după 50 de ani. Dacă începeți din timp investigațiile, pacientul se vindecă complet. Dacă întârziți, pacientul moare. Foarte important” a explicat la Antena 3, Prof. Dr. Duygu Derin, medic oncolog.
Leontiuc Marius – folosim surse în informarea noastră pe care le arătăm pe pagina noastră de surse