Flux-stiri

Djokovic câștigă Italian Open și își adjudecă primul titlu după mai bine de șase luni

  • Novak Djokovic, numărul unu mondial, a cucerit primul său titlu după mai bine de șase luni, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas și a câștigat duminică Openul Italiei.
  • Djokovic a participat la a patra sa finală consecutivă la turneul pe zgură și a ridicat trofeul în capitala Italiei de șase ori, primul său triumf fiind obținut în 2008.
  • Djokovic a ajuns până în semifinale la Madrid săptămâna trecută.

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a obținut primul său titlu după mai bine de șase luni, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas și a câștigat duminică Openul Italiei. Djokovic nu a cedat niciun set în drumul spre finala de la Roma, după ce a obținut cea de-a 1.000-a victorie la nivel de circuit, învingându-l în semifinale pe Casper Ruud și obținând o confruntare cu Tsitsipas – o repetare a finalei de anul trecut de la Roland Garros, câștigată de sârb.

O a șasea victorie consecutivă a lui Djokovic în fața adversarului său grec părea inevitabilă deoarece a luat cu asalt primul set cu o demonstrație fulminantă de lovituri, la care Tsitsipas nu a avut niciun răspuns.

Totuși, numele lui Tsitsipas a răsunat pe Campo Centrale în al patrulea game al setului secund, când o greșeală a lui Djokovic i-a oferit jucătorului grec două mingi de break, prima dintre ele fiind transformată de acesta pentru a prelua un avantaj de 3-1 în set.

După ce Tsitsipas s-a menținut la 4-1, Djokovic a trecut la o viteză superioară, câștigând cinci din următoarele șapte game-uri pentru a ajunge în tiebreak, înainte de a-și adjudeca al șaselea titlu la Openul Italiei și primul de când a câștigat Mastersul de la Paris, în noiembrie.

„Pot spune că m-am surprins singur”, a spus Djokovic. „Am avut un plan de joc clar și știam la ce să mă aștept, așa că știam ce trebuie să fac, dar am jucat un prim set perfect.”

A fost o săptămână perfectă pentru jucătorul în vârstă de 34 de ani, care a devenit doar al cincilea jucător din Era Open care atinge pragul de 1.000 de victorii, după Jimmy Connors, Roger Federer, Ivan Lendl și Rafa Nadal, înainte de începerea Openului Franței de duminica viitoare.

The post Djokovic câștigă Italian Open și își adjudecă primul titlu după mai bine de șase luni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code