Flux-stiri

DNA anchetează modul în care au fost cumpărate dozele de vaccin anti-COVID din România. Suspiciuni de abuz în serviciu

România va trimite 200.000 de doze de vaccin în Republica MoldovaRomânia va trimite 200.000 de doze de vaccin în Republica Moldova

  • Direcția Națională Anticorupție anchetează modul în care au fost cumpărate dozele de vaccin anti-Covid de către Guvernul condus de Florin Cîțu.
  • Există suspiciuni de abuz în serviciu.

A fost înregistrat un dosar penal privind modul în care au fost achiziţionate dozele de vaccinuri anti-COVID-19, de la declanşarea pandemiei până în prezent, anunță DNA (Direcția Națională Anticorupție).

Urmărirea penală se face in rem, existând suspiciuni de abuz în serviciu. În prezent, nicio persoană nu este considerată suspect sau inculpat.

Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent. Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă («in rem»), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală“, potrivit DNA.

The post DNA anchetează modul în care au fost cumpărate dozele de vaccin anti-COVID din România. Suspiciuni de abuz în serviciu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code