Flux-stiri

Două tinere de 26 de ani nevaccinate au murit din cauza COVID. Medic: Dacă sunt tineri nu înseamnă că nu fac forme grave

Record de decese COVID, în SUA, în ziua asaltului de la Capitoliu. Aproximativ 4000 de oameni au murit din cauza virusuluiRecord de decese COVID, în SUA, în ziua asaltului de la Capitoliu. Aproximativ 4000 de oameni au murit din cauza virusului

Două tinere de 26 de ani nevaccinate au murit din cauza COVID. Tinerele erau din Caraș-Severin și Prahova.România a anunțat pentru ultimele 24 de ore 16.743 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și 442 de decese.

Dintre acestea, două decese sunt înregistrate la categoria de vârstă 20-29 de ani.

Este vorba despre două tinere de 26 de ani, ambele fără comorbidități și nevaccinate, din județele Caraș-Severin și Prahova.

Dr. Adrian Marinescu: Dacă sunt tineri nu înseamnă că nu fac forme grave

Nu trebuie să ne gândim că ceea ce a fost, ci să ne gândim că de acum cei care nu ne-am vaccinat, adică cei mai mulți, ar trebui să o facem”, spune medicul Adrian Marinescu. Marți au fost înregistrate 16.700 de infectări, 440 de decese și 1.660 de bolnavi în ATI.

„Lipsa de vaccinare își arată efectele, din păcate, în cazurile severe. Contează, într-adevăr, și faptul că ajung târziu, pentru că în momentul în care ai un număr mare de pacienți care trebuie să fie evaluați este imposibil să o rezolvi repede și atunci sunt acești timpi de așteptare, dar vaccinarea reprezintă principala problemă”, spune la AlephNews medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”.

El spune că cei mai mulți care fac forme severe și mor sunt persoane nevaccinate.

Dacă sunt tineri nu înseamnă că nu fac forme grave. (…) Singura soluție în orașele mari, în principal în Capitală, este ca toate spitalele să contribuie în circuitul COVID cu cât mai multe locuri, pentru că altfel sunt timpi de așteptare. Legat de vaccinare, nu trebuie să ne gândim că ceea ce a fost a fost, ci să ne gândim că de acum cei care nu ne-am vaccinat, adică cei mai mulți, ar trebui să o facem. Chiar și o doză ne asigură un grad de protecție, deci poate să facă diferența”, afirmă Marinescu.

România bate marți un record absolut în pandemie. Depășește pentru prima dată pragul de 16.700 de infectări, 440 de decese și 1.660 de bolnavi în ATI

The post Două tinere de 26 de ani nevaccinate au murit din cauza COVID. Medic: Dacă sunt tineri nu înseamnă că nu fac forme grave appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code