Flux-stiri

Drama ucrainenilor care încercau să fugă din Herson-ul ocupat de ruși: „ne-au folosit ca scuturi umane în timp ce lucruri zburau deasupra noastră”

  • CNN a transmis un reportaj de la Herson, primul oraș cucerit de ruși.
  • Ucrainenii încercau în zadar să se evacueze, să scape de invazia rusă.
  • Autoritățile ucrainene estimează că jumătate din locuitori au fost evacuați.

Nimic nu te poate pregăti de un război. Au simțit pe pielea lor locuitorii din Herson, primul oraș care a căzut pe mâinile rușilor. Zile întregi oamenii au încercat să fugă, dar fără succes.

Un reportaj publicat de CNN arată situația de la începutul lunii din Herson. Zeci de mașini încercau să plece din oraș. Autoritățile estimează că numărul localnicilor s-a înjumătățit.

„Fără școală, aproape fără spitale. În acest moment, e teribil. Sunt atât de mulți ruși… Militari… E teribil. Ce au făcut? În acest moment nu fac nimic.”, au spus locuitori evacuați din Herson.

Oamenii au luat tot ce au găsit cu ei, inclusiv animalele de companie. S-au înghesuit și câte zece într-o mașină ca să scape.

„Eram pe drum să ne evacuăm și ne-au folosit ca scuturi umane în timp ce lucruri zburau pe deasupra noastră. A fost terifiant. Cinci tentative am avut. Nu ne lăsau să trecem, ne întorceau din drum.”

Salvarea era din ce în ce mai aproape. Pe lângă eliberarea orașului, una dintre misiunile trupelor ucrainene era să ajute civilii care încercau să fugă.

„Am evacuat peste 1.500 de oameni în ultima săptămână. Rușii îi lasă să treacă dacă spun că merg spre Herson. Mai departe, renunță la mașini, biciclete și merg pe jos către partea noastră.”, spune un militar ucrainean.

The post Drama ucrainenilor care încercau să fugă din Herson-ul ocupat de ruși: „ne-au folosit ca scuturi umane în timp ce lucruri zburau deasupra noastră” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code