Flux-stiri

LIVE UPDATE. 213 zile de invazie. Portul Odesa a fost lovit de drone de fabricație iraniană, afirmă armata ucraineană

  • Armata ucraineană a declarat că dronele de atac de fabricație iraniană au fost folosite pentru a lovi portul Odesa, principala piață de desfacere pentru exportul de cereale ucrainene în cadrul unui acord încheiat în iulie.
  • Comandamentul Operațional Sud al armatei ucrainene a declarat pe Telegram că Odesa a fost atacată de drone kamikaze de pe mare”.
  • Oficialii americani au declarat anterior că Rusia a cumpărat drone de fabricație iraniană.

Armata ucraineană a declarat că dronele de atac de fabricație iraniană au fost folosite pentru a lovi portul Odesa, principala piață de desfacere pentru exportul de cereale ucrainene în cadrul unui acord încheiat în iulie.

Comandamentul Operațional Sud al armatei ucrainene a declarat pe Telegram că „Odesa a fost atacată de drone kamikaze de pe mare”. Oficialii americani au declarat anterior că Rusia a cumpărat drone de fabricație iraniană.

Potrivit armatei, „două drone au distrus clădirea administrativă din zona portuară, iar serviciile de salvare sting un incendiu”. Serhii Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare civile din regiunea Odesa, a confirmat că două dintre drone au lovit clădirea administrativă din apropierea portului, ucigând cel puțin o persoană.

Comandamentul operațional Sud a declarat că explozia a avariat mai multe clădiri din jur. O dronă Shahed-136 a fost doborâtă deasupra mării de către forțele de apărare aeriană, potrivit armatei.

Într-un al doilea atac de vineri, patru drone de fabricație iraniană care se apropiau de orașul Odesa au fost doborâte, a declarat Comandamentul Operațional Sud. De asemenea, armata a declarat că apărarea aeriană a doborât un avion de atac rusesc Su-25 în districtul Beryslav din regiunea Kherson.

The post LIVE UPDATE. 213 zile de invazie. Portul Odesa a fost lovit de drone de fabricație iraniană, afirmă armata ucraineană appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code