Flux-stiri

Drone kamikaze rusești distruse de apărarea antiaeriană ucraineană după săptămâni de lovituri

  • Trupele ucrainene de apărare antiaeriană au distrus ieri drone kamikaze rusești care vizau Kievul, în cel mai grav atac asupra capitalei în mai multe săptămâni de atacuri aeriene.
  • Se crede că toate cele 13 rachete de fabricație iraniană au fost doborâte.
  • Serhii Popko, șeful administrației orașului Kiev, a declarat că tentativele de atacuri de astăzi au venit în două valuri.

Trupele ucrainene de apărare antiaeriană au distrus ieri drone kamikaze rusești care vizau Kievul, în cel mai grav atac asupra capitalei în mai multe săptămâni de atacuri aeriene. Se crede că toate cele 13 rachete de fabricație iraniană au fost doborâte, dar resturile s-au izbit de patru clădiri rezidențiale și de un complex administrativ.

Fragmentele uneia dintre drone conțineau cuvintele Pentru Riazan” – regiunea din vestul Rusiei unde o bază militară a fost atacată săptămâna trecută. Serhii Popko, șeful administrației orașului Kiev, a declarat că tentativele de atacuri de astăzi au venit în două valuri.

O explozie a lovit clădirea cu trei etaje a biroului de taxe din cartierul central Shevchenkyvskyi. Echipele de curățare au lucrat la temperaturi scăzute pentru a îndepărta molozul și a întinde folii de plastic pentru a acoperi ferestrele aruncate în aer.

Anton Rudikov, un locuitor și familia sa au fost treziți de explozie. El a declarat: Copiii au fost speriați. Ferestrele au zburat”. Alte ținte din Ucraina, inclusiv din Harkov, în nord-estul țării, și Zaporojie, în sud-est, au fost lovite de dronele Geran-2 – denumite anterior Shahed-136 – cumpărate recent din Iran. Se crede că Rusia a semnat un acord cu Iranul care va însemna că dronele de la Teheran pot fi fabricate în Rusia.

Astăzi, Mirror a subliniat temerile că Moscova, aflată în criză de valută, ar putea ajuta Iranul cu programul său nuclear. Între timp, The Mirror a dezvăluit, de asemenea, că există discuții între aliații NATO cu privire la furnizarea de armament mai sofisticat pentru a duce războiul la o concluzie mai rapidă. Se spune că SUA ar fi gata să ofere Ucrainei puternicul sistem de rachete Patriot și se speculează că ar putea fi trimise în cele din urmă avioane de război.

Un oficial occidental a declarat: Există un număr de americani în Congres și în administrație, interesați să afle ce ar fi necesar pentru a oferi Ucrainei un avantaj decisiv fără a trece la o ofensivă împotriva Rusiei.

The post Drone kamikaze rusești distruse de apărarea antiaeriană ucraineană după săptămâni de lovituri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code