Flux-stiri

Efectele războiului din Ucraina. Danemarca pare pregătită să se alăture politicii de apărare a UE

Danemarca introduce restricţii, după ce au crescut cazurile de COVID-19Danemarca introduce restricţii, după ce au crescut cazurile de COVID-19

  • Danemarca este singurul membru al UE care are o așa-numită rezervă de apărare.
  • Sondajele de opinie sugerează că danezii sunt în favoarea unor legături mai strânse în domeniul apărării europene, iar rezultatul ar putea afecta viitorul lor militar.
  • Danemarca pare să se alăture politicii de apărare a Uniunii Europene, potrivit unui sondaj de opinie.

Danemarca pare pregătită să se alăture politicii de apărare a UE, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat miercuri, la finalul unui referendum pe această temă.

După referendumul de miercuri, Danemarca pare să se alăture politicii de apărare a Uniunii Europene, potrivit unui sondaj de opinie, anunţă Reuters. Aceasta este cea mai recentă schimbare în rândul ţărilor nordice în ceea ce priveşte aprofundarea legăturilor în domeniul apărării ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Danemarca este singurul membru al UE care nu face parte din politica de apărare şi securitate a blocului, după ce ţara a obţinut mai multe excepţii în cadrul unui referendum din 1993.

Un sondaj la ieşirea de la urne realizat de postul public de televiziune DR, publicat la închiderea secţiilor de votare, a arătat că 69% dintre alegători s-au pronunţat în favoarea eliminării unei opţiuni de excludere din aşa-numita Politică de Securitate şi Apărare Comună (PSAC) a UE. 31% dintre alegătorii intervievaţi s-au opus, potrivit DR.

În acest moment, suntem singura ţară care nu poate contribui (la apărare) şi nu ne este permis să ne asumăm responsabilitatea pentru cooperarea europeană în acest domeniu. Chiar şi în situaţia în care există un război pe propriul nostru continent”, a declarat marţi, înaintea referendumului, premierul Mette Frederiksen.

Participarea la politica de securitate şi apărare comună a UE (PSAC) ar permite Danemarcei să se implice în operaţiunile militare comune ale UE, cum ar fi cele din Somalia, Mali şi Bosnia şi Herţegovina, şi să coopereze pentru achiziţionarea de capacităţi militare comune.

Rezultatele finale sunt aşteptate să fie publicate până la finalul zilei de miercuri.

The post Efectele războiului din Ucraina. Danemarca pare pregătită să se alăture politicii de apărare a UE appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code