Flux-stiri

Elevii vor avea programe de educaţie sexuală în școli. Legea a fost adoptată în Parlament

Arhiepiscopul Mitropolit de București, despre orele de educație sexuală: „E necesar acordul părinților“Arhiepiscopul Mitropolit de București, despre orele de educație sexuală: „E necesar acordul părinților“

  • Legea educației sexuale în școli a fost adoptată în Parlament.
  • Orele de educație sexuală încep în clasa a VIII-a, numai cu acordul părinților.
  • România se află în topul țărilor europene în ceea ce privește mamele minore.

Este oficial! Legea pentru introducerea educației sexuale în școli a fost adoptată în cursul zilei de marți în Parlament, după o serie de dezbateri aprinse în plen.

Elevii vor avea, începând din clasa a VIII-a și cu acordul scris al părinţilor, programe de educaţie pentru sănătate.

După mai bine de trei ani de discuții în plenul Parlamentului, astăzi avem un rezultat concret. Camera Deputaţilor a adoptat cu 224 voturi pentru, 49 de abțineri și un singur vot împotrivă, în calitate de for decizional, proiectul de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Conform legii, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor, în şcoli se vor desfăşura programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

România se află în topul țărilor europene în ceea ce privește mamele minore.

The post Elevii vor avea programe de educaţie sexuală în școli. Legea a fost adoptată în Parlament appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code