Flux-stiri

Elon Musk și-a întrebat fanii de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile Tesla

Elon MuskElon Musk

  • Elon Musk și-a întreabă fanii de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile Tesla.
  • Musk a mai scris pe Twitter că va respecta rezultatele sondajului. Acesta a primit peste 700.000 de răspunsuri în ora de după ce Musk l-a postat, aproape 56% dintre respondenți aprobând propunerea de vânzare a acțiunilor.
  • Acțiunile deținute de Musk la Tesla se ridică la aproximativ 170,5 milioane

Elon Musk și-a întrebat sâmbătă cei 62,5 milioane de urmăritori de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale Tesla, potrivit The Guardian.

„În ultima vreme se vorbește mult despre profiturile neevaluate ca fiind un mijloc de evitare a taxelor, așa că propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla”, a scris Musk într-un tweet, făcând referire la o „taxă pentru miliardari” propusă de democrații din Senatul american.

Musk a mai scris pe Twitter că va respecta rezultatele sondajului. Acesta a primit peste 700.000 de răspunsuri în ora de după ce Musk l-a postat, aproape 56% dintre respondenți aprobând propunerea de vânzare a acțiunilor.

Acțiunile deținute de Musk la Tesla se ridică la aproximativ 170,5 milioane de acțiuni începând cu 30 iunie, iar vânzarea a 10% din acțiunile sale ar însemna aproape 21 de miliarde de dolari, pe baza datelor de referință de vineri, potrivit calculelor Reuters.

Elon Musk va fi nevoit să vândă acțiuni pentru a-și plăti taxele

Analiștii spun că acesta ar putea fi nevoit oricum să se debaraseze de un număr semnificativ de acțiuni pentru a plăti impozitele, deoarece un număr mare de opțiuni vor expira anul viitor.

Comentariile lui Musk vin după propunerea din Congres de a impozita activele miliardarilor pentru a contribui la plata agendei sociale și de combatere a schimbărilor climatice a lui Joe Biden. Musk este unul dintre cei mai bogați oameni din lume și proprietarul unor companii precum SpaceX și Neuralink. El a criticat pe Twitter taxa miliardarilor.

„Rețineți, nu iau un salariu în numerar sau un bonus de nicăieri”, a spus Musk. „Am doar acțiuni, prin urmare, singura modalitate prin care pot plăti impozite personal este să vând acțiuni”.

Membrii consiliului de administrație al Tesla, inclusiv fratele lui Elon Musk, Kimbal, au vândut recent acțiuni ale producătorului de automobile electrice. Kimbal Musk a vândut 88.500 de acțiuni, în timp ce un alt membru al consiliului de administrație, Ira Ehrenpreis, a vândut acțiuni în valoare de peste 200 de milioane de dolari.

The post Elon Musk și-a întrebat fanii de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile Tesla appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code