cultura Cultura - Religie Flux-stiri

Eveniment marcant la Academia Română din Timișoara, conferința ÎNTOARCEREA LA BANAT SAU IEȘIREA DIN FICȚIUNE

Joi, 14 aprilie 2022, Serile Institutului de Studii Banatice „Titu Maiorescu” al Filialei din Timișoara a Academiei Române au fost inaugurate cu conferința ÎNTOARCEREA LA BANAT SAU IEȘIREA DIN FICȚIUNEsusținută de prof. univ. dr CRIȘU DASCĂLU

Manifestarea a fost condusă de acad. DAN DUBINĂ, președintele Filialei din Timișoara a Academiei Române și a fost moderată de prof. univ. dr FLORIN DRAȘOVEAN, directorul institutului.

Domnul prof. univ. dr CRIȘU DASCĂLU s-a dedicat cercetării științifice din cadrul Academiei Române încă din anul 1964, a îndeplinit funcția de director al institutului timp de trei decenii, a publicat un număr important de cărți de specialitate, a coordonat Enciclopedia Banatului, volumele Literatura și Istoriografia. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și autor de versuri, proză și eseuri.

Nu avem încă Marea enciclopedie română, adică o oglindă a spiritualității naționale, în care aceasta se poate recunoaște și, totodată, un scut al ei.

Proiectul Enciclopediei Banatului (coordonator general: prof. univ. dr. Crișu Dascălu), inaugurat în 2009, a fost gândit ca parte a ei. Până în prezent, au apărut primele volume: Literatura (două ediții, în 2015 și 2016) și Istoriografia (2021). În curs de elaborare sunt volumele Presa, Etnografia, Muzica și Științele sociale. Am fost informați de către Academia Română și am consemnat salutând aceste evenimente deosebit de importante pentru viața noastră culturală

Leontiuc Marius – Senior Editor


Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 55 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code