Flux-stiri

FDA acordă o autorizație de urgență pentru vaccinurile COVID pentru copiii sub 5 ani din SUA

Vaccin COVIDVaccin COVID

  • Vaccinul Moderna ar trebui să ofere o protecție puternică împotriva bolii severe după două doze.
  • Decizia Moderna de a opta pentru o doză mai mare este asociată cu niveluri mai ridicate de febră ca reacție la vaccin, în comparație cu Pfizer.
  • Statele Unite, unde trăiesc 20 de milioane de copii cu vârsta de până la patru ani, au înregistrat 480 de decese cauzate de COVID în această grupă în timpul pandemiei.

Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a acordat vineri o autorizație de urgență pentru utilizarea vaccinurilor Pfizer și Moderna COVID-19 la cei mai mici copii, ultima grupă de vârstă care așteaptă să fie imunizată în majoritatea țărilor.

Agenția a autorizat vaccinul Moderna în două doze pentru copiii cu vârste cuprinse între șase luni și cinci ani și trei doze de vaccinuri Pfizer pentru cei cu vârste cuprinse între șase luni și patru ani.

„Mulți părinți, îngrijitori și medici au așteptat un vaccin pentru copiii mai mici, iar această acțiune va ajuta la protejarea celor cu vârsta de până la șase luni”, a declarat șeful FDA, Robert Califf, într-un comunicat.

„Ne așteptăm ca vaccinurile pentru copiii mai mici să ofere protecție împotriva celor mai grave rezultate ale COVID-19, cum ar fi spitalizarea și decesul”. Pfizer a declarat că intenționează să depună cereri de autorizare la alte autorități de reglementare din întreaga lume, inclusiv la Agenția Europeană pentru Medicamente, la începutul lunii iulie.

„Părinții din SUA au acum opțiunea de a-și vaccina copiii cu vârsta sub 5 ani, iar noi lucrăm pentru a ne asigura că și alte țări din întreaga lume vor urma acest exemplu”, a declarat Ugur Sahin, CEO, și cofondator al companiei germane BioNTech, care a dezvoltat vaccinul împreună cu Pfizer.

Guvernul a declarat că, imediat ce decizia FDA a fost luată, 10 milioane de doze ar putea fi trimise imediat în toată țara, urmate de alte milioane în săptămânile următoare. Ambele vaccinuri se bazează pe ARN-ul mesager, care transmite codul genetic pentru proteina coronavirus spike către celulele umane, care apoi o cresc pe suprafața lor, antrenând sistemul imunitar să fie pregătit. Tehnologia este considerată în prezent principala platformă de vaccinare COVID.

Vaccinurile au fost testate în cadrul unor teste pe mii de copii. S-a constatat că acestea au provocat niveluri similare de efecte secundare ușoare ca la grupele de vârstă mai mari și au declanșat niveluri similare de anticorpi.

The post FDA acordă o autorizație de urgență pentru vaccinurile COVID pentru copiii sub 5 ani din SUA appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code