Flux-stiri

STUDIU: Cum se prezice moartea cu 14 ani înainte ca aceasta să se întâmple

moartemoarte

  • Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut și Universitatea Exeter au găsit o legătură între probabilitatea morții și scăderea treptată a tensiunii arteriale în ultimii ani. 
  • Descoperirile lor arată că tensiunea arterială începe să scadă lent cu aproximativ 14 ani înainte de moartea unei persoane (la bătrânețe). 
  • Rezultatele studiului sunt publicate în JAMA Internal Medicine.

Studiul cercetătorilor de la Universitatea din Connecticut și Universitatea Exeter a fost făcut pe 46.634 de britanici care au murit cu vârsta între 60 și 70 ani. Oamenii de știință au analizat protocoalele medicale făcute cu decenii înainte de moartea lor.

În timpul studiului au fost incluși oameni sănătoși și pacienți care sufereau de boli cardiovasculare sau demență senilă. Examinarea dosarelor medicale timp de 20 de ani arată că scăderea tensiunii arteriale sistolice și diastolice începe cu aproximativ 14 -18 ani înainte de moartea pacientului.

Prima concluzie făcută de cercetători a fost că la pacienții cu aceste boli, scăderea tensiunii arteriale de-a lungul anilor a fost cea mai pronunțată. Examinarea datelor la intervale lungi arată prezența aceluiași simptom la persoanele sănătoase.

Moartea unui om este legată de hipertensiune

Tensiunea arterială crește treptat din copilărie până la „vârsta mijlocie”, rămânând de obicei în limite normale. Iar la vârstnici, tensiunea arterială normală nu mai este garantată: hipertensiunea este un însoțitor obișnuit al bătrâneții. O serie de studii anterioare au legat o scădere statistică a tensiunii arteriale la pacienții vârstnici de începerea tratamentului antihipertensiv.

Studiul arată un simptom similar la cei care nu iau medicamente și nu suferă de hipertensiune arterială. Prin urmare, principala problemă rămâne de a găsi cauza acestei relații și capacitatea de a preveni decesul pacienților care au prezentat o scădere a presiunii la vârstnici.

Lucrările noastre subliniază necesitatea unei cercetări mai aprofundate care să monitorizeze starea pacienților vârstnici. Trebuie să întrebăm medicii și oamenii de știință: ce cauzează exact reducerea presiunii la pacienții vârstnici”, a spus George Kuchel, șeful departamentului de la Universitatea din Connecticut.

The post STUDIU: Cum se prezice moartea cu 14 ani înainte ca aceasta să se întâmple appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code