Flux-stiri

FDA: Doza suplimentară Pfizer ar putea să nu mai fie necesară. Ce spun companiile producătoare de vaccin

Pfizer anunță că vaccinul său este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 aniPfizer anunță că vaccinul său este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

  • FDA spune că doza suplimentară Pfizer ar putea să nu mai fie necesară.
  • Pfizer spune că eficiența vaccinului crește din nou la 95% după doza trei.
  • EMA nu a luat încă o decizie asupra administrării dozei trei de vaccin.

Doza trei a fost o posibilitate, apoi o certitudine, însă acum părerile sunt împărțite. Companiile producătoare de vaccin spun că doza trei crește gradul de protecție în fața virusului. Autoritățile de reglementare a medicamentelor nu se grăbesc însă să vină cu o aprobarea a dozei suplimentare pentru întreaga populație.

La ce concluzie au ajuns companiile producătoare de vaccin?

Compania Moderna susține introducerea dozei suplimentare de vaccin pentru că au observat o scădere a protecției vaccinului în timp. Tot studiile lor au arătat că serul îți păstrează mai mult timp eficineța față de cel de la Pfizer.

Pe de altă parte, studiile Pfizer arată că o doză suplimentară de vaccin crește duin nou protecția în fața virusului până la 95%. Sunt state ca Istraelul care nu au mai așteptat o decizie a autorităților de reglementare și au administrat deja doza 3 pentru milioane de persoane.

Care este poziția Agenției Europene a Medicamentului? Dar a FDA?

EMA a dat doar o recomandare pentru administrarea dozei trei în cazul persoanelor cu imunitater scăzut și urmează să revină și cu o decizie finală.

Știm că FDA a aprobat deja doza 3 pentru categoriile vulnerabile, insă pentru populația generală decizia s-ar putea să mai întârzie. În ultimele declarații, oficialii FDA au spus că este posibil ca doza suplimentară de pfizer să nu mai fie necesară, chiar dacă imunitatea crește după această doză.

În schimb, președintele Biden vrea ca din 20 septembrie să administreze 100 de milioane de doze de rapel.

The post FDA: Doza suplimentară Pfizer ar putea să nu mai fie necesară. Ce spun companiile producătoare de vaccin appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code