Flux-stiri

Fiecare dintre noi va avea un geamăn „înainte de sfârșitul deceniului”

  • Un renumit analist în tehnologie, Rob Enderle, face previziuni cel puțin interesante despre viitorul apropiat.
  • Într-un interviu recent, expertul spune că peste zece ani fiecare, dintre noi va avea o soră sau un frate geamăn, care va există doar în lumea virtuală.
  • Fondatorul a avut motive personale să creeze un geamăn digital. Fiica lui s-a născut cu o boală cardiacă congenitală și a decis să îi recreeze inima în realitate virtuală.

Trăim într-o eră în care tot ceea ce există în lumea reală este replicat digital, orașele noastre, mașinile, casele și chiar noi înșine. Gemenii digitali au devenit o nouă tendință tehnologică despre care se tot vorbește în ultima perioadă.

Analistul de tehnologie Rob Enderle crede că vom avea primele versiuni ale acestora „înainte de sfârșitul deceniului”. Apariția lor va necesita o muncă imensă, dar va fi extrem de utilă, mai ales, angajatorilor.

Există deja un proiect „Living Heart” de la Dassault Systemes în care a fost creat un model virtual precis al inimii umane care poate fi testat și analizat.

Mai mult decât atât, le permite chirurgilor să încerce o serie de scenarii de „cum ar fi dacă” pe acel organ, folosind diverse proceduri și dispozitive medicale.

Fondatorul a avut motive personale să creeze un geamăn digital. Fiica lui s-a născut cu o boală cardiacă congenitală și a decis să îi recreeze inima în realitate virtuală.

Până la sfârșitul lui 2024, speră să aibă suficiente date din observații și simulări în timp real pentru a avea un „geamăn digital ”, care se va concentra pe inundații, secetă și valuri de căldură, și dezastre naturale.

Asta va oferi țărilor planuri concrete pentru a putea salva vieți în fața acestor provocări tot mai mari. Practic, nu numai tu sau eu, vom avea un geam digital, ci și planeta.

The post Fiecare dintre noi va avea un geamăn „înainte de sfârșitul deceniului” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code