Flux-stiri

Fostul șef adjunct al poliției ruse a fost găsit mort în locuința sa, la câteva săptămâni după ce a primit un avertisment de la Putin

  • Un general rus recent dat afară de Vladimir Putin a fost găsit mort într-o presupusă sinucidere.
  • Generalul-maior Vladimir Makarov, în vârstă de 72 de ani, era șeful adjunct al unității antiextremism a poliției ruse.
  • Rapoartele au susținut că acesta s-a împușcat.

Un general rus recent dat afară de Vladimir Putin a fost găsit mort într-o presupusă sinucidere. Generalul-maior Vladimir Makarov, în vârstă de 72 de ani, era șeful adjunct al unității antiextremism a poliției ruse.

El a condus acțiunile de reprimare a protestelor împotriva războiului din Ucraina. Rapoartele au susținut că acesta s-a împușcat. Un ziar rusesc independent, Moscow Times, l-a descris ca fiind principalul organizator al vânătorii” de activiști ai opoziției și jurnaliști incomozi”, într-un citat de pe un canal Telegram.

Agenția de presă de stat rusă Tass a relatat că acesta s-a sinucis. El a fost dat afară de Vladimir Putin în ianuarie. Cotidianul Moskovsky Komsomolets – al cărui editor este un apropiat al lui Putin – a relatat că trupul său a fost găsit de soția sa. Potrivit ziarului, aceasta i-ar fi găsit cadavrul luni (13 februarie) în apropiere de Moscova, în orașul Golikovo, unde se află casa lor de la țară.

Ziarul a spus: Natura rănilor sugerează că s-a sinucis. Se știe că în casă erau păstrate arme de foc”. El se alătură listei tot mai mari de oficiali ruși decedați la vârful politicii naționale. Generalul-maior FSB Evgheni Lobaciov și generalul-maior Lev Sotskov de la Serviciul de Informații Externe figurează pe lista celor decedați cu sinucideri raportate. Se înțelege că ambii bărbați au murit în timpul verii.

În noiembrie, colonelul Vadim Boiko, în vârstă de 44 de ani, a fost găsit cu multiple răni prin împușcare – totuși, moartea sa a fost în continuare etichetată ca fiind o sinucidere. A fost director adjunct al Școlii Navale Superioare Makarov Pacific din Vladivostok și se spune că s-a executat”, deși a jucat un rol în organizarea mobilizării parțiale a lui Vladimir Putin – o campanie majoră de recrutare în urma căreia 300.000 de bărbați ruși au fost militarizați pentru a lupta în Ucraina.

The post Fostul șef adjunct al poliției ruse a fost găsit mort în locuința sa, la câteva săptămâni după ce a primit un avertisment de la Putin appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code