Flux-stiri

Medicii explică ce se întâmplă exact când mori și care sunt semnele că e sfârșitul

  • De-a lungul anilor, medicii și-au împărtășit propriile convingeri cu privire la ceea ce se întâmplă cu oamenii atunci când mor.
  • Dr. Kathryn Mannix, specializată în îngrijiri paliative și ale persoanelor aflate pe patul de moarte, oferă o evaluare destul de optimistă.
  • Dr. Thomas Fleischmann, un medic A&E de 35 de ani, a declarat într-o conferință TED din 2014, la Hamburg, că există cinci etape ale procesului de moarte.

Medicii au împărtășit ceea ce cred ei că se întâmplă atunci când oamenii mor, unul dintre ei insistând că „nu este atât de rău pe cât credem”. Știința nu a reușit până acum să ofere un răspuns la una dintre marile întrebări fără răspuns ale vieții. Adepții diferitelor religii au propriile credințe care le oferă alinare atunci când cei dragi sunt pe patul de moarte.

De-a lungul anilor, medicii și-au exprimat propriile convingeri cu privire la ceea ce se întâmplă la sfârșit, relatează Mirror. Dr. Kathryn Mannix, specializată în îngrijiri paliative și ale persoanelor aflate pe patul de moarte, oferă o evaluare destul de optimistă.

Ea a spus: „După umila mea părere, probabil că moartea nu este atât de rea pe cât te aștepți. Moartea, ca și nașterea, este într-adevăr doar un proces. Treptat, oamenii devin mai obosiți, mai epuizați. Pe măsură ce trece timpul, oamenii dorm mai mult și sunt mai puțin treji.”

Între timp, Dr. Thomas Fleischmann, un medic A&E de 35 de ani, a declarat într-o conferință TED din 2014, la Hamburg, că există cinci etape ale procesului de moarte. Și, în calitate de medic A&E de peste 35 de ani, s-ar putea să știe mai multe decât majoritatea.

El a adăugat: „În prima fază se produce o schimbare bruscă și, dintr-o clipă în alta, dispare toată durerea. Dispare toată anxietatea, dispare toată teama, dispare toată frica, dispare tot zgomotul – și apare doar pacea, calmul și liniștea. Unii raportează bucurie.”

El a descris cea de-a doua etapă ca fiind o „experiență în afara corpului”, în care oamenii simt că „zboară deasupra lor” și sfârșesc prin a se vedea „întinși pe targă”. A treia etapă este „confortabilă” pentru 98-99% dintre oameni, dar 2% dintre ei descriu „zgomote teribile, mirosuri teribile și creaturi teribile”.

În stadiul patru, pacienții descriu adesea că văd o lumină care începe să „strălucească în întunericul complet” și care este „foarte caldă, foarte strălucitoare și foarte atractivă”. În timpul celui de-al cincilea stadiu, a adăugat el, aproximativ 10% dintre supraviețuitorii morții iminente sunt martori la „împrejurimi frumoase, culori frumoase, unii spun că o muzică frumoasă și sentimentul de dragoste necondiționată”.

În 2016, Dr. Sam Parnia, de la Centrul Medical Langone al Universității din New York, a adăugat: „Ceea ce este fascinant este că există un moment, doar după ce noi doi murim, în care celulele din interiorul corpului nostru încep să se îndrepte treptat spre propriul proces de moarte.”

„Celulele nu trec instantaneu de la viață la moarte. De fapt, celulele sunt mult mai rezistente la oprirea inimii – la faptul că persoana moare – decât înțelegeam până acum.”

The post Medicii explică ce se întâmplă exact când mori și care sunt semnele că e sfârșitul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code