Flux-stiri

Francezii se confruntă cu un val de înțepături misterioase. Mii de plângeri au fost semnalate după o singură noapte în club

  • Mii de tineri s-au plâns la poliție că au fost înțepați peste noapte.
  • Înțepăturile suspecte par a fi făcute de ace de seringă.
  • Victimele au urme pe brațe, fese și spate. Agresiunile au avut doar urmări minore: amețeli sau dureri de cap.

Fenomene misterioase la asfințit! Mii de tineri s-au plâns la poliție și pe rețelele sociale că s-au trezit cu urme de înțepături după o noapte petrecută la concerte, festivaluri sau în baruri.

Acest scenariu, care se repetă tot mai des în Franța, l-a făcut până și pe Ministrul Culturii să ia atitudine: „Povestea mușcăturilor rămâne o enigmă, pentru că nu am putut găsi urme de substanțe sau de agresiune în spatele lor. Dar ele chiar există”, spune ministrul, care îi îndeamnă însă pe francezi la calm.

Cazurile de înțepături au fost raportate de la începutul anului în mai multe orașe din Franța și recent s-au răspândit, mai ales, la festivalurile verii.

Modul de operare e mereu același și nu discriminează între bărbați și femei. Urmele de înțepături apar pe brațe, pe fese și pe spate, fără ca victimele să își poată vedea atacatorul.

Simptomele sunt variate. De la amețeli la dureri de cap și chiar pierderea cunoștinței. Anchetatorii nu au găsit urme de drogul „violului” sau de alte substanțe pe care victimele să nu le fi consumat voluntar și nici nu au fost raportate furturi sau agresiuni sexuale.

Cazuri asemănătoare au fost raportate și în Marea Britanie, începând cu toamna anului trecut, unde mai mulți studenți s-au plâns că au fost drogați fără să știe în cluburile de noapte.

Autoritățile recomandă vigilență maximă.

The post Francezii se confruntă cu un val de înțepături misterioase. Mii de plângeri au fost semnalate după o singură noapte în club appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code