Flux-stiri

Franța cere sprijin de la Bruxelles pentru a amâna semnarea acordul comercial dintre UE și Australia

  • Franța încearcă să obțină sprijinul Uniunii Europene pentru a amâna semnarea acordul comercial dintre UE și Australia.
  • Contractul de 90 de miliarde de dolari a fost punctul central al colaborării dintre Franța și Australia.
  • Franța încearcă astfel să pedepsească Australia pentru că a încheiat un acord cu SUA și Regatul Unit pentru construirea de submarine.

Situația la Paris a lansat o nouă atitudine adoptată de francezi. Aceștia doresc să oprească avansul pactului pentru construirea de submarine nucleare pe care l-au semnat Australia, Statele Unite ale Americii și Regatul Unit.

Jean-Yves Le Darian, ministrul de Externe al Franței, ne transmite că, „există o criză de încredere, dincolo de încălcarea contractului. Este ca și cum Europa nu ar avea niciun interes de apărat în acea regiune. Acest lucru necesită clarificări, explicații.”

Acest contract în valoare de 90 de miliarde de dolari a fost punctul central al colaborării dintre cele două țări. Australienii au ales însă să construiască opt submarine cu propulsie nucleară în parteneriat cu SUA și Regatul Unit, care urmează să fie livrate între 2030 și 2040.

„Ceea ce contează acum este, în primul rând, o încălcare de încredere între parteneri, deoarece încrederea și parteneriatul, o alianță, înseamnă transparență, înseamnă previzibilitate, înseamnă explicații, înseamnă a vorbi unii cu alții, a nu ascunde lucruri, în special cu privire la probleme sensibile. Toate acestea nu au îndeplinit nivelul așteptărilor”, a mai adăugat Le Darian.

Etapa a douăsprezecea a negocierilor comerciale dintre UE și Australia va începe luna viitoare și este de văzut cât de mult vor să se implice și alte țări UE în conflictul diplomatic dintre cele două țări.

The post Franța cere sprijin de la Bruxelles pentru a amâna semnarea acordul comercial dintre UE și Australia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code