Flux-stiri

Frauda anului. Cel mai mare escroc de criptomonede a fost arestat

Monedă Bitcoin.Monedă Bitcoin.

  • În urma investigațiilor, au fost identificate mai multe victime în Spania.
  • Pe 2 decembrie, au fost efectuate percheziții la domiciliul bărbatului, la sediul societății și la un garaj în care acesta ascundea o parte din bunuri.
  • Până la 20 de vehicule de lux au fost confiscate.

Unul dintre cei mai mari escroci de criptomonede din Europa a fost arestat la Valencia. Bărbatul de 45 de ani, de naționalitate portugheză, a blocat o avere de peste 2,5 milioane de euro, relatează La Vanguardia.

Deținutul este învinuit de șapte capete de acuzare pentru fraudă și spălare de bani, pentru că ar fi creat o presupusă platformă de investiții în criptomonede pe un website, pe care ar fi făcut-o publică prin diverse forumuri, emisiuni de radio, evenimente sportive și chiar evenimente caritabile, cu scopul de a capta atenția și de a atrage investițiile a numeroase persoane din Spania și Portugalia.

A creat o platformă de investiții falsă pe care a făcut publicitate în mass-media și chiar la evenimente caritabile.
Operațiunea a început în august anul trecut, după ce agenții au luat cunoștință de fapte prin colaborarea cu securitatea privată, potrivit Gărzii Civile.

Platforma oferea investitorilor un randament minim de 2,5% pe săptămână, în funcție de suma cu care contribuiau, dobândind chiar și roluri și putând astfel să atragă alți investitori.

Schema Ponzi

Această metodă este cunoscută sub numele de „schema Ponzi”, un tip de înșelăciune care încearcă să-i inducă în eroare pe cei prejudiciați, care cred că profiturile obținute provin dintr-o activitate legală, deși fondurile provin de la alți investitori înșelați.

În acest fel, investiția în criptomonede a fost un succes, victimele investind sume mai mari de bani și atrăgând mai mulți investitori.

În urma investigațiilor, au fost identificate mai multe victime în Spania și s-a descoperit că bărbatul arestat, care avea un nivel de trai ridicat, reușise să comită infracțiuni în Luxemburg, Elveția și Portugalia.

Pe 2 decembrie, au fost efectuate percheziții la domiciliul bărbatului, la sediul societății și la un garaj în care acesta ascundea o parte din bunuri.

Până la 20 de vehicule de lux au fost confiscate.

În plus, au fost blocate mai multe conturi bancare și site-urile de acces la platformă, precum și confiscarea a aproximativ douăzeci de vehicule de lux, cu un total de active blocate de peste două milioane și jumătate de euro.

The post Frauda anului. Cel mai mare escroc de criptomonede a fost arestat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code