Flux-stiri

Gabriela Firea anunță decontarea procedurilor de fertilizare în vitro și începerea unui program de depistare a cancerului la sân

  • Gabriela Firea anunță un program național prin care, procedurile de fertilizare în vitro, vor fi decontate pentru cuplurile căsăorite sau necăsătorite ori pentru femeile singure.
  • Cei ce se vor pregăti să devină părinți vor beneficia de o sumă maximă de 4.500 de euro.
  • Ministrul Familiei a anunțat și legalizarea transplantului de material genetic, de la donatori.

Ministrul Familiei Gabriela Firea anunță un program național privind decontarea procedurilor de fertilizare în vitro (FIV), pentru cupluri sau persoane necăsătorite, care vor putea beneficia de o sumă maximă de 4.500 de euro. Firea a anunțat și alte măsuri legate de familie, copii și sănătate.

Gabriela Firea a precizat duminică, într-o conferință de presă, că există un consens în coaliția de guvernare în privința sprijinirii măsurilor de combatere a declinului demografic.

Cuplurile care aplicā pot fi persoane căsătorite sau necăsătorite, dar se pot înscrie pentru decontarea FIV și femei singure. Suma decontată include atât tratamentele necesare înainte și după FIV, plus toate analizele de care este nevoie în perioada respectivā de monitorizare.

Pacientele si partenerii lor vor beneficia de zile libere atât în ziua de recoltare, cât și pentru embrio-transfer. Procedurile vor fi efectuate la indicația medicului, fără a exista criterii de natură financiară. De asemenea, decontarea se va aplica atâtor proceduri câte va recomanda medicul.

Ministrul familiei a anunțat și legalizarea transplantului de material genetic, de la donatori.

De asemenea, se vor deconta câte proceduri sunt recomandate de către medicii specialiști.

Ministrul Familiei spune că programul asemănător pe care l-a inițiat la Primăria Capitalei a dus la nașterea a mai mult de 500 de copii în Capitală, iar alte peste 100 de sarcini sunt în evoluție.

Gabriela Firea a mai anunțat că ministerul va începe un program de testare genetică pentru depistarea cancerului de sân, ce prevede acordarea de finanțări de către 3.500 de euro, precum și un program de evaluare a riscului de apariție a cancerului de sân, ce prevede decontarea testelor genetice cu câte 2.500 de lei.

Ministerul lucrează și la legea separării copilului de familie, precum și la dezvoltarea unei rețele de 150 de centre de zi pentru copiii aflați în situații de risc.

De situația copiilor acelora dintre românii care lucrează în străinătate se va ocupa un departament special.

Printre proiectele anunțate de ministrul Familiei se mai numără înființarea Obeservatorului național al copiilor, precum și acordarea de facilități fiscale antreprenorilor care angajează femei.

The post Gabriela Firea anunță decontarea procedurilor de fertilizare în vitro și începerea unui program de depistare a cancerului la sân appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code