Flux-stiri

Garda, cel mai mare lac din Italia, a înregistrat cel mai scăzut nivel al apei din cauza secetei

lacul gardalacul garda

  • Nordul Italiei nu a mai avut parte de precipitații semnificative de luni de zile.
  • În Franța, seceta a forțat prima oprire a producției unei renumite brânzeturi fabricate artizanal de peste 2.000 de ani.
  • Căderile de zăpadă din acest an au scăzut cu 70%.

Cea mai gravă secetă din ultimele decenii din Italia a redus cel mai mare lac al țării până aproape de cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată. Turiștii care au sosit la Lacul Garda în acest weekend au fost întâmpinați de zone de stânci care înainte erau sub apă și care se întindeau mult dincolo de linia de plutire.

Am venit anul trecut, ne-a plăcut, și ne-am întors anul acesta, a spus turista Beatrice Masi, în timp ce stătea pe stânci. Am constatat că peisajul s-a schimbat foarte mult. Am fost puțin șocați când am ajuns, pentru că ne-am plimbat de obicei și apa nu era acolo.

Nordul Italiei nu a mai avut parte de precipitații semnificative de luni de zile, iar căderile de zăpadă din acest an au scăzut cu 70%, ceea ce a dus la secarea unor cursuri de apă importante.

Multe țări europene – printre care Spania, Germania, Portugalia, Franța și Olanda – se confruntă, de asemenea, cu secete în această vară, care le-au paralizat industriile agricole și de transport maritim și au determinat autoritățile să restricționeze utilizarea apei. În Franța, seceta a forțat prima oprire a producției unei renumite brânzeturi fabricate artizanal de peste 2.000 de ani.

The post Garda, cel mai mare lac din Italia, a înregistrat cel mai scăzut nivel al apei din cauza secetei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code