Flux-stiri

SpaceX a lansat o rachetă care transportă 46 de sateliți Starlink. Aceștia se vor așeza pe orbita joasă a Pământului

SpacexSpacex

  • SpaceX a pus pe orbită Grupul 3-3 al constelației Starlink de la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg din California.
  • SpaceX estimează că lansarea unui total de 11.000 de sateliți și punerea lor în funcțiune va costa 10 miliarde de dolari.
  • Din mai 2019, SpaceX a pus pe orbită peste 2.500 de sateliți Starlink.

Lansarea de la baza americană Vandenberg Space Force Base din California a avut loc la ora locală 14:40. Patruzeci și șase de microsateliți vor fi lansați pe orbita joasă a Pământului, potrivit TASS. Prima treaptă a rachetei a fost folosită anterior în nouă lansări. Angajații SpaceX intenționează să returneze acest element Falcon 9 pe Pământ.

Este de așteptat ca după lansarea etapei modul automat să coboare fără probleme pe o platformă plutitoare, Of Course, I Still Love You (OCISLY), în Oceanul Pacific. Această tehnologie permite companiei să reducă costul lansărilor succesive.

Rețeaua Starlink este concepută pentru a oferi acces la internet prin intermediul implementării unui număr mare de sateliți cu o greutate de 260 de kilograme.

SpaceX estimează că lansarea unui total de 11.000 de sateliți și punerea lor în funcțiune va costa 10 miliarde de dolari. Compania asigură că va putea oferi acces la internet în bandă largă la viteze de 1 gigabit pe secundă, ceea ce corespunde standardului 5G. Din mai 2019, SpaceX a pus pe orbită peste 2.500 de sateliți Starlink.

The post SpaceX a lansat o rachetă care transportă 46 de sateliți Starlink. Aceștia se vor așeza pe orbita joasă a Pământului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code