Flux-stiri

Salariile românilor nu țin pasul cu inflația. BNR prognozează o inflație de 13,9% în decembrie 2022

  • Salariile angajaţilor români nu reuşesc să ţină pasul cu inflaţia.
  • În luna iunie, inflaţia anuală a ajuns la circa 15,1%.
  • Creşterea salariului mediu net a fost de 12,3%.

Salariul tău nu crește într-un an cât inflația în șase luni, dar încerci să te descurci sperând că o criză financiară nu poate dura o veșnicie. Rata anuală a inflaţiei a întrecut creşterea salariului mediu net pe economie în trei luni din cele şase ale anului 2022, potrivit INS. Cea mai mare diferenţă dintre rata inflaţiei şi creşterea salariului.

Vom vedea dacă aceste previziuni se adevăresc. În principiu, există unele semne că previziunile ar putea să aibă un anumit fel de realism. Acest lucru se datorează faptului că exsită o bază de creștere a prețurilor la care se vor raporta noile prețuri și atunci, probabil că vom asista la o scădere a inflației, a spus Emilian Duca, consultant fiscal.

BNR prognozează o inflație de 13,9% în decembrie 2022 și de 2,3% în iunie 2024. Adrian Codîrlașu, Vicepreședintele CFA România îți spune cum va decurge situația financiară a României în următorii ani.

Inflația va rămâne ridicată, va rămâne ridicată mulți ani de acum încolo. Probabil, undeva doar spre finalul anului viitor vom avea o inflație de o singură cifră, adică undeva de 9%, în trimestrul patru al anului viitor, urmând ca, să zicem, din 2024, poate o sa ajungă inflația pe la 4%-5%. Însă, nivelul de 3%, 4%, 5%, 6% de inflație vor fi mulți ani de acum încolo. Deci, trebuie să ne obișnuim să trăim într-un mediu cu o inflație mult mai mare decât cea post ulterioară dintre cele două crize: criza din 2008 și criza corona, a declarat Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA România.

The post Salariile românilor nu țin pasul cu inflația. BNR prognozează o inflație de 13,9% în decembrie 2022 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code