Flux-stiri

Germania trimite 350 de soldați în Lituania, în cadrul unei operațiuni NATO

  • 350 de soldați germani vor ajunge în Lituania, în cadrul unei operațiuni NATO.
  • Totul este influențat de posibilitatea Rusiei de a ataca Ucraina.
  • Olaf Scholz, cancelarul Germaniai, s-a întâlnit cu Joe Biden.

Germania va trimite 350 de militari suplimentari în Lituania, în cadrul unei operațiuni NATO.

Anunțul a fost făcut luni, 7 februarie, de ministrul Apărării din Germania, Christine Lambrecht, notează Le Figaro.

„Ne consolidăm astfel contribuția în ceea ce privește forțele de pe flancul estic al NATO și transmitem un semnal clar de hotărâre aliaților noștri”, a declarat Christine Lambrecht, în timpul unei călătorii la Munster.

Christine a mai spus, în timpul unei vizite la Münster, că armata germană, Bundeswehr, va trimite în plus 350 de soldați la grupul de luptă care se află în Lituania. În acest fel, forțele care se află pe flancul de est al NATO vor fi mai multe la număr.

Duminică, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a declarat că țara este pregătită pentru a trimite în statele baltice mai multe trupe.

500 de soldați germani se află deja în Lituania

Presupunerile pe baza cărora Rusia este la doar un pas de a invada Ucraina au mobilizat întreaga planetă. Anunțul despre cei 350 de soldați pe care Germania îi va trimite în Lituania este una dintre consecințele acestui fapt, deși Putin neagă o posibilă invazie.

Mai mult decât atât, Olaf Scholz s-a întâlnit, pentru prima dată, cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la Washington. Cu toate acestea, cancelarul Germaniai a primit critici din partea altor state referitor la modul în care a gestionat situația cu Moscova.

De asemenea, Olaf Scholz are o întâlnire programată la Berlin cu liderii statelor baltice în săptămâna în curs. Săptămâna viitoare, acesta va merge și în Rusia și în Ucraina.

The post Germania trimite 350 de soldați în Lituania, în cadrul unei operațiuni NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code