Flux-stiri

Guvernul german spune că intenționează să deblocheze un ajutor militar de peste un miliard de euro pentru Ucraina

  • Ministrul de finanțe al Germaniei, Christian Lindner, a confirmat că guvernul a decis să mărească ajutorul internațional în sectorul apărării la 2 miliarde de euro, iar cea mai mare parte urmează să ajungă în Ucraina.
  • Această decizie vine în urma solicitărilor din partea președintelui Zelenski, care a cerut sâmbătă mai multe arme din partea statelor susținătoare.
  • La începutul săptămânii, Kievul a respins o vizită în Ucraina propusă de președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Ministrul de finanțe al Germaniei, Christian Lindner, a confirmat că guvernul german a decis să mărească ajutorul internațional în sectorul apărării la 2 miliarde de euro, iar cea mai mare parte urmează să ajungă în Ucraina sub formă de ajutor militar. Fondurile trebuie să fie utilizate, în principal, de Ucraina, pentru achiziționarea de echipamente militare, a relatat Associated Press.

Această decizie vine în urma solicitărilor din partea președintelui Zelenski, care a cerut sâmbătă mai multe arme din partea statelor susținătoare și a criticilor din partea altor guverne ale UE pentru aparenta lipsă de sprijin în materie de arme din partea Germaniei pentru Kiev.

Rapoartele din mass-media sunt corecte: În #bugetul suplimentar, ajutorul militar de #recuperare este majorat la 2 miliarde de euro. Cea mai mare parte a fondurilor va merge către #Ucraina. Cancelarul german a solicitat acest lucru de la început”, a scris ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, într-un tweet de vineri.

La începutul săptămânii, Kievul a respins o vizită în Ucraina propusă de președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, din cauza unei poziții considerate prea conciliante față de Moscova în trecut, a relatat AP.

În schimb, președinția ucraineană a declarat că dorește să-l primească la Kiev pe cancelarul Olaf Scholz, dar acesta a indicat că nu intenționează să facă o vizită în curând, în ciuda faptului că a fost presat de personalități ucrainene și din opoziție să calce pe urmele mai multor alți lideri mondiali, inclusiv a premierului britanic Boris Johnson și a șefei Comisiei Euroepene Ursula von der Leyen.

The post Guvernul german spune că intenționează să deblocheze un ajutor militar de peste un miliard de euro pentru Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code