Flux-stiri

Putin susține că a cucerit Mariupol. Zelenski îl contrazice

  • Putin a declarat drept „un succes” acțiunea de eliberare a Mariupolului și își explică decizia prin dorința de a salva vieţi. El însă a cerut menţinerea unei blocade asupra zonei industriale
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că Rusia controlează cea mai mare parte a orașului portuar Mariupol, dar forțele ucrainene rămân acolo alături de mii de civili blocați în orașul asediat.
  • Și Biden a vorbit despre situație. Președintele american spune că indiferent de situație Putin trebuie să permită ajutoarelor umanitare să intre în Ucraina pentru a permite celor blocați în interiorul uzinei Azovstal să iasă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anulat joi ordinul de luare cu asalt a combinatului Azovstal din Mariupol, unde sunt baricadaţi 2.000 de militari ucraineni.

Putin a declarat drept „un succes” acțiunea de eliberare a Mariupolului și își explică decizia prin dorința de a salva vieţi. El însă a cerut menţinerea unei blocade asupra zonei industriale

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că Rusia controlează cea mai mare parte a orașului portuar Mariupol, dar forțele ucrainene rămân acolo alături de mii de civili blocați în orașul asediat.

Zelenski a declarat că Ucraina a oferit toate opţiunile Rusiei pentru a ajuta la trecerea în siguranţă a trupelor şi a civililor departe de Mariupol. Cu toate acestea, el a spus că încă aşteaptă răspunsul Rusiei.

Și Biden a vorbit despre situație. Președintele american spune că indiferent de situație Putin trebuie să permită ajutoarelor umanitare să intre în Ucraina pentru a permite celor blocați în interiorul uzinei Azovstal să iasă.

The post Putin susține că a cucerit Mariupol. Zelenski îl contrazice appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code