Flux-stiri

LIVE UPDATE. Cincizeci și opt de zile de invazie. Zelenski: „Rusia refuză armistiţiul de Paştele ortodox”

paște ortodoxpaște ortodox

  • Rusia a respins propunerea Ucrainei de a stabili un armistiţiu de Paşte, a anunţat preşedintele ucrainean Zelenski.
  • Trupele ucrainene sunt instruite în Marea Britanie pentru utilizarea vehiculelor blindate britanice.
  • Oraşul Nikolaev a fost din nou bombardat de către ruşi cu lansatoare de grenade.

UPDATE ORA 05:00

Danemarca va ajuta la restabilirea orasului Nikolaev după război. Prim-ministrul danez Matte Frederiksen a facut anunțul.


Statele Unite ajută la stocarea și strângerea de dovezi ale crimelor de război ale Rusiei în Ucraina. „Am contactat acum procurorul general al Ucrainei și ajutăm… ei au adunat un grup de aliați internaționali pentru a ajuta, așa că ajutăm la strângerea și păstrarea dovezilor posibilelor crime de război”, a declarat procurorul general al SUA, Merrick Garland.

UPDATE ORA 04:00

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut Rusiei să permită locuitorilor din Mariupol să părăsească orașul. El a anunțat acest lucru pe Twitter. „În Mariupol, situația nu face decât să se înrăutățească. Zeci de mii de civili au fost prinși în capcană. Fac din nou apel Rusiei să respecte dreptul internațional umanitar, să permită locuitorilor să părăsească orașul și să permită intrarea ajutorului umanitar”, se arată în comunicat.


Președintele SUA anunță programul „Uniți cu Ucraina”, în baza căruia refugiații ucraineni din Europa vor putea ajunge direct în Statele Unite ale Americii.

Una dintre cele mai mari corporații petroliere ExxonMobil plănuiește să se retragă complet de pe piața țării agresoare.

UPDATE ORA 03:00

Finlanda va depune o cerere de aderare la NATO în săptămânile următoare, a declarat vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Finlandez, Erkki Tuomioja.


Transferul aeronavelor sovietice MiG-29 de la Varşovia în Ucraina este „încă pe masă”, declară ambasadorul Poloniei în Statele Unite, Marek Magerowski, scrie The Guardian.

Statele Unite exclud participarea forţelor sale navale la deblocarea porturilor din Marea Neagră, susţine Pentagonul. 

UPDATE ORA 02:00

Rada Supremă din Ucraina a adoptat un proiect de lege pentru a aboli sărbătorirea Zilei Victoriei pe 9 februarie, dar biroul prezidenţial consideră că acum nu este momentul potrivit pentru astfel de schimbări, a declarat Serhiy Nikiforov, secretarul de presă a preşedintelui Zelenski. În mod cert, s-a decis anularea ceremoniilor publice. 


Banca Mondială estimează daunele aduse infrastructurii Ucrainei la 60 de miliarde de dolari, declară Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass. 

UPDATE ORA 01:00

Avionul AN-225 „Mriya” a fost doborât în timpul unui atac de artilerie al forţelor aeropurtate ale Federaţiei Ruse. La faţa locului lucrează în prezent specialişti-criminalişti, anchetatori, poliţişti şi reprezentanţi ai NDEC. Poliţia Naţională face cercetări pentru a descoperi locul unde a fost doborât aeronava ucraineană Mriya. 


Trupele ucrainene sunt instruite în Marea Britanie pentru utilizarea vehiculelor blindate britanice. Peste 20 de soldaţi ucraineni au sosit săptămâna trecută pentru a fi instruiţi de către britanici ca să utilizeze cele 120 de vehicule care sunt furnizate rezistenţei lui Volodimir Zelenski. Informaţia este confirmată de premierul Marii Britanii, Boris Johnson: „pot spune că în prezent îi antrenăm pe ucraineni în Polonia în utilizarea apărării antiaeriene şi  în Marea Britanie în utilizarea vehiculelor blindate”. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Statele Unite declară că forţele ucrainene încă menţin controlul asupra oraşului ucrainean Mariupol, în ciuda faptului că Vladimir Putin a spus că Rusia a „eliberat” oraşul asediat. America acuză Rusia de „dezinformare”, transmite Reuters


Rusia a respins propunerea Ucrainei de a stabili un armistiţiu de Paşte, a anunţat preşedintele ucrainean Zelenski. Trupele ucrainene sunt instruite în Marea Britanie pentru utilizarea vehiculelor blindate britanice.Oraşul Nikolaiev a fost din nou bombardat de către ruşi cu lansatoare de grenade. Finlanda va depune o cerere de aderare la NATO în săptămânile următoare.

„Aceasta este o foarte bună demonstraţie a modului în care liderii acestui stat sunt cu adevărat dedicaţi credinţei creştine, una dintre cele mai bucuroase şi importante sărbători. Dar ne păstrăm speranţa. Speranţa în pace, speranţa că viaţa va învinge moartea. Armata rusă din acest război va rămâne mereu în istoria lumii ca fiind una dintre cele mai barbare şi mai puţin umane armate din lume. Atacarea civililor, distrugerea zonelor rezidenţiale şi a infrastructurii civile, utilizarea tuturor tipurilor de arme, inclusiv a celor interzise de convenţiile internaţionale, este deja marca armatei ruse. Pentru o generaţie, statul rus va fi cunoscut ca o sursă a răului absolut”, a spus Zelenski.

The post LIVE UPDATE. Cincizeci și opt de zile de invazie. Zelenski: „Rusia refuză armistiţiul de Paştele ortodox” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code