Flux-stiri

Rapelul de la Moderna oferă protecție împotriva variantei Omicron

Doză de vaccin anti-COVID Moderna.Doză de vaccin anti-COVID Moderna.

  • Moderna anunță că vaccinul său poate fi folosit împotriva variantei Omicron.
  • La o doză de rapel de 100 de micrograme, nivelul anticorpilor era de 80 de ori mai mare decât cel dinainte de rapel.
  • Reprezentanții Moderna vor să dezvolte un nou vaccin pentru a lupta împotriva noii variante.

Luni, Moderna Inc. a anunțat că doza de rapel a vaccinului său COVID-19 oferă protecție împotriva variantei Omicron, care se răspândește rapid. Reprezentanții Moderna susțin că versiunea actuală a vaccinului va continua să fie „prima linie de apărare a Moderna împotriva Omicron”.

Producătorul de vaccinuri a declarat că decizia de a se concentra asupra vaccinului actual, mRNA-1273, a fost determinată în parte de rapiditatea cu care se răspândește varianta recent descoperită. Compania intenționează să dezvolte un vaccin special pentru a proteja împotriva Omicron, pe care speră să îl avanseze în studiile clinice la începutul anului viitor.

„Ceea ce avem la dispoziție în acest moment este 1273. Este foarte eficient și extrem de sigur. Cred că îi va proteja pe oameni în perioada sărbătorilor care urmează în aceste luni de iarnă, când vom vedea cea mai mare presiune a Omicronului ”, a declarat Dr. Paul Burton, directorul medical al Moderna, într-un interviu.

Compania a declarat că schema completă de două doze a vaccinului său a generat anticorpi neutralizanți scăzuți împotriva variantei Omicron, dar o doză de rapel de 50 de micrograme a crescut de 37 de ori anticorpii neutralizanți împotriva variantei. O doză de rapel mai mare, de 100 de micrograme, a aceluiași vaccin, a dus nivelurile de anticorpi și mai sus – de peste 80 de ori mai mult decât nivelurile de dinainte de rapel.

The post Rapelul de la Moderna oferă protecție împotriva variantei Omicron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code