Flux-stiri

Shanghai continuă lupta împotriva COVID-19, lansând o nouă rundă de teste în tot orașul

Shanghai COVIDShanghai COVID

  • Economiștii și organismele din industrie avertizează că fabricile se confruntă cu o disponibilitate redusă a camioanelor.
  • Unsprezece persoane infectate cu COVID-19 au murit în Shanghai la 21 aprilie, au declarat autoritățile, ridicând numărul persoanelor infectate la 36, toate înregistrate în ultimele cinci zile.
  • Guvernul din Shanghai nu a răspuns la întrebările privind bilanțul victimelor.

Vineri, autoritățile din Shanghai și-au dublat ofensiva împotriva COVID-19, lansând o nouă rundă de teste la nivelul întregului oraș și avertizând locuitorii că izolarea de trei săptămâni va fi ridicată doar în loturi, odată ce transmiterea va fi eradicată.

Guvernul din Shanghai a declarat pe contul său oficial WeChat că epidemia din oraș prezintă o „tendință pozitivă” și că viața în oraș ar putea reveni la normal în curând, atât timp cât oamenii respectă regulile stricte pentru a limita răspândirea COVID-19.

Și în timp ce unele districte din Shanghai au înăsprit restricțiile de circulație, oficialii din cartierele care îndeplineau criteriile pentru ca oamenii să poată părăsi locuințele lor îi împiedicau în continuare să facă acest lucru, alimentând furia și frustrarea locuitorilor care au îndurat săptămâni întregi de izolare.

„Scopul nostru este de a atinge comunitatea zero-COVID cât mai curând posibil”, a declarat guvernul.

„Acesta este un indiciu important că vom câștiga această bătălie majoră și dură împotriva epidemiei…astfel încât să putem restabili ordinea normală de producție și de viață”.

Shanghai și-a carantinat aproape toți cei 25 de milioane de locuitori la începutul lunii aprilie, după ce infecțiile au început să crească vertiginos. Locuitorii s-au confruntat cu pierderi de venituri, dificultăți în obținerea de alimente, separări de familii și condiții precare în carantină.

Frustrarea față de aplicarea rigidă a restricțiilor draconice a atins noi culmi în această săptămână. Oficialii din domeniul sănătății au dat speranțe pentru o oarecare revenire la normalitate, spunând că transmiterea a fost limitată.

The post Shanghai continuă lupta împotriva COVID-19, lansând o nouă rundă de teste în tot orașul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code