NEWSNET

Flux-stiri

Imunizarea dă rezultate în Franța: 93,8% din populație este vaccinată cu cel puțin o doză

O femeie care primește vaccinul anti-COVID.O femeie care primește vaccinul anti-COVID.

  • Impunerea certificatului COVID a dus la o rată mare de vaccinare în Franța.
  • Deciziile guvernului au scos francezii în stradă săptămâni la rând.
  • Din 15 septembrie, vaccinul a devenit obligatoriu pentru angajații din sănătate.

Vaccinarae obligatorie este pariul pe care Emanuel Macron îl câștigă. De la 30% populație vaccinată în luna mai, Franța are acum peste 90%.

Asta nu înseamnă că măsurile și restricțiile au fost acceptate ușor de oameni. Mai multe săptămâni la rând, francezii au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirile față de certificatului COVID.

Nu sunt de acord cu obligativitatea permisului de sănătate și mai ales cu vaccinarea obligatorie. Personal, la vârsta mea, nu-mi mai pasă. Dar pentru fiica mea în vârstă de 18 ani, este exclus. Dacă vor să fie vaccinată, trebuie să aibă posibilitatea să aleagă vaccinul. Unul tradițional, mai degrabă. Dar la Pfizer, încă am îndoieli. Și în afară de asta, este o lovitură incredibilă pentru libertățile noastre fundamentale, așa că nu sunt de acord”, spune Muriel, locuitor al Parisului.

Din luna iulie, Guvernul a introdus certificatul sanitar pentru intrarea în restaurante sau baruri.

Din 15 septembrie vaccinarea a devenit obligatorie în Franța pentru angajații din domeniul sanitar. Medicii spun că măsura este una cât se poate de normală.

Sunt deja la personalul medical din Franța patru vaccinuri obligatorii împotriva cărora nimeni nu obiectează, deci acesta nu ar fi decât al cincilea vaccin obligatoriu pentru personalul sanitar”, explică Cornelius Chiriță, medic român stabilit în Franța.

În ciuda reacțiilor negative la adresa președintelui și a autorităților, campania de vaccinare are succes. Astfel, Franța a reușit să ocolească valul patru al pandemiei.

Dacă nu suntem toți în aceeași armată, unii din noi luptă și ca mercenari, adică nu au vaccinul făcut și putem la rândul nostru noi să îmbolnăvim sau să nu mai fim activi și să nu ne ocupăm ocupăm de pacienți, este ca o dezertare”, afirmă Cristian Mihalea, medic român în Franța.

În prezent, aproape 94% din populația Franței este vaccinată cu cel puțin o doză de vaccin. Chiar și așa, guvernul continuă strategia de vaccinare.

The post Imunizarea dă rezultate în Franța: 93,8% din populație este vaccinată cu cel puțin o doză appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code