Flux-stiri

UE vrea să rivalizeze China. Bruxelles-ul s-a hotărât să investească enorm în infrastructură

  • UE vrea să-și mărească investițiile în infrastructură.
  • China a căpătat influență după proiectul ”Drumuri și Centuri”.
  • C.E. va propune interzicerea vânzării produselor realizate prin muncă forțată.

Uniunea Europeană intenționează să își mărească nivelul investițiilor în infrastructură pentru a concura cu China din punct de vedere economic și politic. Ursula von der Leyen a prezentat ieri, în cadrul discursului ei anual despre situația UE, prin măsura Global Gateway.

Ce detalii au fost incluse în discursul șefei Comisiei Europene?

Cu această măsură, Uniunea Europeană urmărește să stabilească relații în întreaga lume, nu să creeze dependențe, conform Ursulei von der Leyen. Ea se referă la preocupările capitalelor G7 cu privire la influența pe care China a căpătat-o după cunoscutul plan de infrastructură „Drumuri și Centuri”.

Prin această inițiativă, țările membre ale UE cu venituri mici vor primi finanțare în afara proiectelor de infrastructură pilon ale Chinei.

Mai are Uniunea Europeană vreun plan legat de China?

La rândul său, Comisia Europeană va mai propune interzicerea comercializării pe piața UE a produselor obținute prin muncă forțată.

Această măsură vine în urma unor acuzații repetate potrivit cărora China forțează mii de uiguri și membri ai altor grupuri minoritare să lucreze în diferite părți ale țării.

Să nu uităm nici că anul acesta SUA au colaborat cu UE, Canada și Marea Britanie pentru a impune sancțiuni oficialilor chinezi tocmai pentru acest lucru.

Iar anul trecut Uniunea Europeană a semnat un acord cuprinzător privind investițiile cu Beijing, cerând Chinei să furnizeze o „foaie de parcurs” pentru implementarea convențiilor internaționale împotriva utilizării muncii forțate

The post UE vrea să rivalizeze China. Bruxelles-ul s-a hotărât să investească enorm în infrastructură appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code