Flux-stiri

În ce condiții își va folosi China noile arme nucleare

  • China a făcut „progrese impresionante” în dezvoltarea de noi arme nucleare, dar le va folosi doar pentru autoapărare şi nu le va folosi niciodată prima.
  • Wei Fenghe a declarat că scopul final al arsenalului nuclear al Chinei este de a preveni războiul nuclear.
  • Departamentul de Stat al SUA a calificat anul trecut dezvoltarea nucleară a Chinei drept îngrijorătoare şi a declarat că se pare că Beijingul se abate de la decenii de strategie nucleară bazată pe o descurajare minimă.

China a făcut „progrese impresionante” în dezvoltarea de noi arme nucleare, dar le va folosi doar pentru autoapărare şi nu le va folosi niciodată prima, a declarat duminică ministrul chinez al apărării, Wei Fenghe, în faţa delegaţilor la Dialogul Shangri-La, relatează Reuters.

Ca răspuns la o întrebare despre rapoartele de anul trecut privind construcţia a peste 100 de noi silozuri pentru rachete nucleare în estul Chinei, acesta a declarat că țara „a urmărit întotdeauna o cale adecvată de dezvoltare a capacităţilor nucleare pentru protecţie”.

China şi-a dezvoltat capacităţile timp de peste cinci decenii. Este corect să spunem că au existat progrese impresionante”, a spus el. „Politica (…) Chinei este consecventă. O folosim pentru autoapărare. Nu vom fi primii care vor folosi (arme) nucleare”.

El a declarat că scopul final al arsenalului nuclear al Chinei este de a preveni războiul nuclear.

Am dezvoltat capacităţi nucleare pentru a proteja munca grea a poporului chinez şi pentru a ne proteja poporul de flagelul războiului nuclear”, a declarat ministrul.

Departamentul de Stat al SUA a calificat anul trecut dezvoltarea nucleară a Chinei drept îngrijorătoare şi a declarat că se pare că Beijingul se abate de la decenii de strategie nucleară bazată pe o descurajare minimă.

The post În ce condiții își va folosi China noile arme nucleare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code