Flux-stiri

În plină criză politică, Klaus Iohannis merge în Egipt

Klaus Iohannis va efectua miercuri o vizită de stat în Republica Arabă Egipt.Klaus Iohannis va efectua miercuri o vizită de stat în Republica Arabă Egipt.

  • Klaus Iohannis va efectua miercuri o vizită de stat în Republica Arabă Egipt.
  • Vizita va fi făcută la invitația omologului său, Președintele Abdel Fattah El-Sisi.
  • Discuțiile vor include teme actuale de politică internațională.

Președintele Klaus Iohannis va merge în Egipt, într-o vizită oficială, în plină criză politică. Vizita este programată miercuri, pe 27 octombrie, în Republica Arabă egipt, unde îl va întâlni pe omologul său, Abdel Fattah El-Sisi.

Vizita se desfășoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum și în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relații diplomatice dintre România și Republica Arabă Egipt, se arată într-un comunicat de presă.

Cu prilejul consultărilor oficiale, Președintele României și Președintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza și aprofunda dialogul politico-diplomatic și cooperarea la toate nivelurile, extinderea și diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale și a investițiilor, precum și în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state.

Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională, cu accent pe evoluțiile politice și de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și eforturile de mediere în dosare de interes.

În cadrul vizitei de stat în Republica Arabă Egipt, Președintele României, Klaus Iohannis, va avea întrevederi și cu Președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, și Președintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.

The post În plină criză politică, Klaus Iohannis merge în Egipt appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code