Flux-stiri

Iohannis a semnat o lege care prevede amenzi uriașe și chiar suspendarea activității pentru barurile care vând țigări minorilor

klaus iohannis cu masca pe fațăklaus iohannis cu masca pe față

  • Iohannis a semnat, azi, legea prin care se prevede amenzi uriașe și chiar suspendarea activității pentru barurile care vând țigări minorilor.
  • Potrivit legii, persoanele juridice care vând produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor fi sancționate cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere.
  • De asemenea, se poate dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între zele și treizeci de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se vor impune sancțiuni de până la 20.000 de lei unităților care vând țigări minorilor, iar, dacă se constată noi abateri, se poate merge până la suspendarea activității.

Potrivit legii, persoanele juridice care vând produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor fi sancționate cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere.

Totodată, săvârșirea unei noi contravenții se va sancționa cu amenda contravențională de 20.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității.

De asemenea, se poate dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între zele și treizeci de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 22 martie 2022, următoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum şi a Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială (PL-x 237/02.06.2021);

Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x 493/18.10.2021);

Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a doamnei Sorinca Ronela – pensionare, la data de 25 martie 2022;

Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Sabău Ioan Gligor, prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, la data de 25 martie 2022.”.

The post Iohannis a semnat o lege care prevede amenzi uriașe și chiar suspendarea activității pentru barurile care vând țigări minorilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code