Flux-stiri

Şeful ANAF le cere profesorilor care dau meditaţii să-și facă PFA

Salariul unui profesor român este cu 27% mai mic decât cel al unui funcționar publicSalariul unui profesor român este cu 27% mai mic decât cel al unui funcționar public

Lucian Heiuş, preşedintele ANAF (Agenţiea Naţională de Administrare Fiscală), a declarat că nu vor începe prea curând controalele profesorilor care dau meditaţii, dar i-a îndemnat pe aceştia să îşi înfiinţeze PFA pentru a intra în legalitate.

Într-un interviu, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat că există un proiect de informare pe tema profesorilor care acordă meditaţii elevilor.

„Este un proiect de informare pe această temă. Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcţie, dar toţi ştim că este un fenomen care se practică de mulţi ani cu aceste meditaţii şi care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, nişte venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să îşi înfiinţeze un PFA”, a spus Heiuş.

Heiuș a vorbit şi de viitoare proiecte pentru persoanele care obţin venituri din diferite activităţi.

„Avem un proiect-pilot pentru judeţele Braşov şi Constanţa, am trimis scrisori pentru persoane fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor, acele închirieri pentru care la fel spuneam că trebuie să îşi declare care sunt obligaţiile pe care le au. La fel pentru persoanele fizice care obţin venituri din acele saloane de înfrumuseţare. Aici este pilot Bucureştiul şi Ilfov. Să vedem care este efectul”, a declarat Heiuş.

Întrebat dacă inspectorii ANAF vor intra în locuinţele coafezelor care îşi exercită meseria la domiciliu, Heiuş a explicat că acest lucru se va întâmpla numai dacă permite proprietarul.

„Dacă locuinţa este efectiv personală, intrăm într-o altă sferă. Nu, decât dacă permite proprietarul”, a explicat Lucian Heiuş.

The post Şeful ANAF le cere profesorilor care dau meditaţii să-și facă PFA appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code