Flux-stiri

Iohannis, la reuniunea informală organizată de Macron, privind situația de securitate din Sahel

Klaus IohannisKlaus Iohannis

  • Președintele țării, Klaus Iohannis, va participa, miercuri, la invitația lui Emmanuel Macron, la un dineu de lucru informal privind situația de securitate din Sahel.
  • Președintele României va lua parte, în perioada 17-18 februarie 2022, și la cel de-al VI-lea Summit UE – Uniunea Africană.
  • În cadrul lucrărilor Summitului UE-UA, președintele Klaus Iohannis va evidenția eforturile constante ale României în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor comune, axate pe pace, securitate și bună guvernare.

Președintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la invitația președintelui Franței, Emmanuel Macron, la un dineu de lucru informal privind situația de securitate din Sahel. De asemenea, președintele României va lua parte, în perioada 17-18 februarie 2022, și la cel de-al VI-lea Summit UE – Uniunea Africană.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, 16 februarie 2022, la Paris, la invitația Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la un dineu de lucru informal privind situația de securitate din Sahel.

De asemenea, Klaus Iohannis va lua parte, în perioada 17-18 februarie 2022, și la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană (UE) – Uniunea Africană (UA), organizat la Bruxelles, anunță Administrația Prezidențială.

„Cu prilejul reuniunii de la Paris din 16 februarie, țările din regiune și partenerii lor internaționali angajați în lupta împotriva grupărilor teroriste vor discuta despre evoluțiile politice și militare sau de securitate din teren, reconfirmând voința de a-și continua parteneriatul pe termen lung pentru a face față împreună tuturor provocărilor reprezentate de amenințarea teroristă, în beneficiul securității europene, dar și al securității cetățenilor din statele saheliene, inclusiv prin noi forme de angajament. Președintele Klaus Iohannis va reitera cu acest prilej angajamentul ferm al României pentru securitatea regiunii Sahel, materializat prin participarea țării noastre la misiunile UE și ONU din regiune, respectiv prin decizia de a lua parte la Forța Takuba, reuniunea urmând să dezbată viitorul acestei misiuni în contextul recentelor evoluții securitare din Sahel”, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul lucrărilor Summitului UE-UA, președintele Klaus Iohannis va evidenția eforturile constante ale României în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor comune, axate pe pace, securitate și bună guvernare; sprijinirea sectorului privat și integrarea economică; dezvoltarea economică sustenabilă prin educație, cultură și formare profesională; finanțare pentru creștere economică și durabilă; schimbări climatice și tranziția energetică; sisteme de sănătate și producția de vaccinuri.

„Participarea României la Summit, la cel mai înalt nivel, contribuie la revitalizarea legăturilor tradiționale ale țării noastre cu statele africane, în scopul identificării de noi oportunități reciproc benefice, precum și la reconsolidarea profilului României de donator de asistență pentru dezvoltare, mai ales în domeniul educațional. Summitul UE–UA din acest an reprezintă un moment de referință pentru relațiile dintre cele două continente, prin transformarea parteneriatului dintre cele două organizații într-un format bazat pe egalitate și responsabilitate, eficient, dinamic și inovativ, menit să asigure promovarea priorităților comune. În marja participării la Summitul UE – Uniunea Africană, președintele României, Klaus Iohannis, va avea și o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola”, transmite Președinția.

The post Iohannis, la reuniunea informală organizată de Macron, privind situația de securitate din Sahel appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code