Flux-stiri

Irakul primește 50 de teroriști ISIS din Siria

teroristi ISISteroristi ISIS

  • Irakul a primit mai multe loturi de cetățeni irakieni și străini asociați cu SI care au fost arestați în Siria.
  • Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a menționat vineri că guvernul irakian a primit alți aproximativ 50 de membri ISIS.
  • În 2014, militanții SI au înființat un califat autoproclamat în părți din Irak și Siria.

Celula mediatică de securitate irakiană (ISMC) a anunțat sâmbătă că Comandamentul operațiilor comune din Irak a primit 50 de teroriști ISIS cu cetățenie irakiană, după ce au fost arestați în Siria.

O declarație emisă de ISMC a menționat că membrii ISIS au fost predați securității irakiene prin punctul de trecere a frontierei Rabia dintre Irak și Siria.

Agenția Federală de Informații și Investigații (FIIA) din cadrul Ministerului irakian de Interne va finaliza procedurile necesare împotriva elementelor ISIS care au fost predate Irakului, potrivit comunicatului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a menționat vineri că guvernul irakian a primit alți aproximativ 50 de teroriști, membri ISIS, capturați de Forțele Democratice Siriene, care au fost transferați în Irak.

Autoritățile irakiene au anunțat la începutul lunii iunie că au primit 50 de membri ISIS de la forțele kurde. O sursă militară de rang înalt a declarat atunci pentru AFP că există 3.500 de deținuți irakieni în închisorile Forțelor Democratice Siriene.

The post Irakul primește 50 de teroriști ISIS din Siria appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code